Odvjetnici Milana Bandića Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali su mu punomoć zbog čega je danas na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno odgođena Sjednica optužnog vijeća u aferi Štandovi, javlja Jutarnji list.

Sljedeća sjednica Optužnog vijeća, zakazana je za 23. veljače, a sud će Bandiću postaviti odvjetnika po službenoj dužnosti. Na sjednici bi se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice, u kojoj su, osim Bandića, optuženi Ivica Lovrić i Zdenka Palac.

Podsjetimo, prije dvije godine podignuta je optužnica kojom ih se tereti za pogodovanje građanskoj inicijativi U ime obitelji, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum, čime je Grad Zagreb oštećen za oko 300.000 kuna.

Zanimljivo je kako ovo nije prvo odgađanje optužnog vijeća. Naime, 2. veljače isto je odgođeno zbog nedolaska Ivice Lovrića koji je svoj izostanak opravdao bolešću, a istog se dana pojavio na obilježavanju 30. obljetnice smrti Ive Vuljevića. Ranija sjednica optužnog vijeća nije se održala također zbog Lovrića koji je kazao kako nije primio sudski poziv.

Osim toga i prva optužnica u aferi Štandovi bila je odbačena, no USKOK je uložio žalbu koju je još u svibnju 2016. godine Vrhovni sud prihvatio i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka.