Ministri iz Hrvatske Vlade najavili su u srijedu novi udar na standard hrvatskih građana, a riječ je poskupljenju električne energije za, kako je najavljeno, četiri do šest posto.

Kao i ostale oporbene stranke SDP je reagirao na najave poskupljenja spomenutog energenta. Kako smatra predsjednik te stranke Davor Bernardić ‘postalo je jasno da se u Vladinoj kuhinji sprema poskupljenje električne energije za građane i gospodarstvo, što će gotovo sigurno imati lančani učinak i uzrokovati veće cijene hrane i ostalih životnih potrepština’.

– Prije samo nekoliko mjeseci, Vlada je obećala kako će porezna reforma građanima donijeti bolji život. Između ostalog, manji PDV na struju trebao im je olakšati život i umanjiti njezine negativne učinke, pogotovo najsiromašnijima koji nisu dobili ništa. Priča oko porezne reforme nije izdržala niti dva puna mjeseca, a građanima se uzima opet – istaknuo je šef SDP-a.

– Poskupljenje struje još je jedan izravni udar na najsiromašnije hrvatske građane. I to samo dva mjeseca nakon porezne reforme. Skuplja struja znači skuplje grijanje i hranu, koja je u našoj zemlji ionako preskupa. Očito je da se Plenković brine samo za elitu i to iz interesa. Dobrobit najugroženijih u društvu ga ne zanima – zaključio je Bernardić