Premijera baleta Tri sestre redateljsko-dramaturškog dvojca Manojlović i Đula održat će se u četvrtak, 23. veljače u 20 sati u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Ulaz s pozivnicom.

Inspiriran istoimenom dramskom uspješnicom A.P. Čehova cijeli je balet izgrađen na pauzama imanentnim Čehovljevoj dramaturgiji. U svom eseju o Čehovu, Raymond Williams Čehovljeve je likove okarakterizirao kao “generaciju koja čitavu noć sjedi i raspravlja o potrebi za revolucijom pa je sutradan ujutro preumorna da bi išta napravila, makar to bilo vezano uz vlastite trenutačne probleme”.

– Ta nemogućnost pokretanja, nepomičnost u mjestu i vremenu, patos stasisa i njegova translatacija u neverbalno, polazišna je točka ovog baleta – pojasnila je redateljica Natalija Manojlović.

Deverbalizacija teksta drame s trima plesačicama, pokušaj je prijenosa atmosfere u kojoj ta nesposobnost djelovanja postaje radnjom drame. Alate za uprizorenje nedogađajnosti tražimo u redukciji ili eliminaciji govora, fizikalizirajući nemogućnost promjene kroz istraživanje ograničenih (po)kretanja ostarjelog tijela.