Sandra Švaljek

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek komentirala je pisanje medija prema kojima ujedinjena oporba protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića nudi Sandri Švaljek mjesto zamjenice gradonačelnice.

– Ponuda koja je išla preko medija pokazuje da se HNS toliko zanio u podjeli fotelja pa je usput i meni ponudio jednu, ali nisu shvatili da ja nisam iz tog filma. Jasno kažem: klijentelizmu u Zagrebu na kraj može stati samo nestranačka i nezavisna kandidatkinja kao jedina prava oporba Milanu Bandiću – rekla je Sandra Švaljek.

Na pitanje ako bi morala izabrati između Milana Bandića i Anke Mrak Taritaš, odgovorila je:

– Nema izbora. Ja sam ta kandidatkinja i ja pobjeđujem. Nezavisna sam i nestranačka osoba, nikome nisam dužna i idem pobijediti – rekla je Švaljek.

Na pitanje što ako SDP podrži Anku Mrak Taritaš, Švaljek je odgovorila:

– Ankete pokazuju da velik dio biračkog tijela SDP-a namjerava glasati za mene. U situaciji u kojoj SDP već jest ili tek namjerava podržati kandidatkinju druge stranke, HNS-a, dio SDP-ovih birača koji će glasati za mene bit će samo veći. Ne vidim razloga zašto  bi tradicionalni glasači SDP-a glasali za potpredsjednicu HNS-a – rekla je Švaljek.

Na pitanje očekuje li podršku HDZ-a, Švaljek je odgovorila:

– Očekujem podršku građana. Nema razgovora u tom smjeru jer samo nestranački kandidat građanima može ponuditi nešto novo na ovim izborima. Milan Bandić je u ovih 17 godina potrošio vrtoglavih 25 milijardi eura. To je ogroman novac, a vidimo da su rezultati izrazito slabi. Kad pitam građane čega se sjećaju da je Milan Bandić napravio, koji veliki projekt pamte, što je riješeno, ne mogu se sjetiti ničega osim fontana. Gdje je taj novac – rekla je Sandra Švaljek i dodala da osim 25 potrošenih milijardi, Zagrepčane je Milan Bandić za budućnost već zadužio za dodatnih 12,5 milijardi eura.