U incidentu koji se zbio na zagrebačkoj Trešnjevci, maskirani napadači upali su u prostorije Društva prijatelja Hajduka Zagreb. Razbijen je inventar, a nitko od 30-ak prisutnih nije teže ozlijeđen.

Kako piše Jutarnji list, desetak pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys banulo je u prostorije DPH Zagreb i teleskopskim palicama nasrnulo na skupinu od 30-40 okupljenih ljudi, među kojima je bilo žena i starijih osoba.

Nakon vijesti o napadu na Društvo prijatelja Hajduka  u njihovom domu na Trešnjevci, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uz najoštriju osudu divljaštva poziva sve, institucije i društvo u cjelini da se ovakvoj praksi stane na kraj.

– Ovaj mučki, kukavički čin vandalizma, u kojem se nasiljem pod krinkom nekakvih iracionalnih razloga i ciljeva, gaze osnovne vrijednosti svakog uljuđenog društva, kojim se narušava naš, u usporedbi s drugima, visok stupanj osjećaja sigurnosti izaziva gnušanje i prijezir. To apsolutno nema nikakve veze s navijanjem i  sportom. Radi se o huliganizmu i nasilju koje nema ni kluba ni grada ni nacije, i za koje nema opravdanja. Iza njih ne stoji ništa osim želje da se naudi drugima, pojedincu, grupi, zajednici, društvu u cjelini. Zagreb je drugačiji, tolerantan i otvoren prema svima, spreman dobrodošlicom prihvatiti sve koji dijele opće ljudske vrijednosti. Zato pozivam nadležne institucije da stanu na kraj onima koji slobodu i toleranciju koriste za destrukciju, koji se kukavički skrivaju iza navijanja i ljubavi prema klubu i sportu. Na nama je da širimo toleranciju i stvaramo ozračje u kojem za ekscese ovakve vrste nema razumijevanja, u kojem nema ni naših ni njihovih huligana, bez obzira od kuda dolazili i pod kojom krinkom djelovali. Za nasilje nema tolerancije, a naša zemlja ne smije biti ničiji talac – stoji u izjavi koju je medijima uputio gradonačelnik Milan Bandić.

Napad je osudio i Hrvatski nogometni savez:

– I ovaj napad potvrđuje opravdanost apela Hrvatskog nogometnog saveza prema institucijama hrvatske države da pronađu rješenje za huligane kojima nogomet služi kao kulisa, motiv i opravdanje za fizičko i verbalno nasilje i mržnju, na tribinama i izvan njih. O huliganskom nasilju izvan sportskih borilišta, od obračuna na autocestama preko napada na službene osobe HNS-a do napada na policijska vozila, govorilo se i na HNS-ovoj konferenciji o sigurnosti ovoga tjedna. Novi napad potvrđuje težinu problema i stoga još jednom pozivamo državne institucije na odgovarajuću reakciju – priopćio je HNS.