SDP osuđuje stav svog člana Dubravka Peroša koji je na privatnom Facebook profilu pogrdno pisao o izbjeglicama, poručivši da je to sramotno, da nije stav SDP-a i da će preko stranačkih tijela reagirati na Perošove postupke.

Peroš je na svom fb profilu napisao: “Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije” i primio nekoliko lajkova i prijedloga “da ipak primi izbjeglice, ali da im svaki dan servira svinjetinu”.

“Stav člana SDP-a o izbjeglicama koji je objavljen na privatnoj stranici na Facebooku sramotan je i nije stav SDP-a”, navodi se u priopćenju SDP-a od utorka koji je potpisala glasnogovornica stranke Danica Juričić-Spasović.

Dodaje se da je SDP jasan u svojim stavovima o izbjegličkoj krizi i da ih predsjednik stranke i Vlade Zoran Milanović jasno zastupa i u institucijama Europske unije.

“U skladu sa svojim mogućnostima moramo pomoći ljudima u nevolji koji iz očaja bježe iz Sirije. Ograđujemo se i osuđujemo svaki komentar koji omalovažava i vrijeđa izbjeglice i ljudsko dostojanstvo. Kao stranka ćemo preko stranačkih tijela reagirati na takve postupke”, navodi SDP u priopćenju.

Dubravko Peroš je dugogodišnji član zagrebačkog SDP-a što i na Facebooku potvrđuje fotografijom pred SDP-ovim panoom. Bio je nositelj SDP-ove liste na izborima za zagrebačku četvrt Podsused-Vrapče nakon čega je postao i njezin predsjednik. Rođen je u Zagrebu, obrazovao se na Poslovnom učilištu “Experta”. Zaposlen je u Zagrebačkom holdingu.

(Hina)