Od neprimjerenog i sramotnog istupa o izbjeglicama svog zaposlenika Dubravka Peroša na njegovom privatnom Facebook profilu u utorak navečer ogradio se Zagrebački holding dok su gradske podružnice HDZ-a i HSLS-a za srijedu najavile konferenciju za medije na kojoj će zatražiti njegovu ostavku s mjesta predsjednika Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče na koju je izabran kao nositelj liste SDP-a na izborima za tu gradsku četvrt.

“Osuđujemo i ograđujemo se od govora predmetnog gospodina te naglašavamo kako on nikako ne izražava stavove Zagrebačkog holdinga”, stoji u pisanoj izjavi tog društva dostavljenoj Hini. Također se dodaje da će o njegovom “neodgovornom i omalovažavajućem istupu odlučiti Etičko povjerenstvo nakon čega će Holding odlučiti o mogućim sankcijama”.

Na svom fb profilu Peroš je napisao: “Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije” i primio nekoliko lajkova i prijedloga “da ipak primi izbjeglice, ali da im svaki dan servira svinjetinu”.

Ranije u utorak Perošev istup osudila je i njegova stranka SDP, poručivši da je to sramotno, da nije stav SDP-a i da će preko stranačkih tijela reagirati na njegove postupke.

U najavi za konferenciju za medije gradski zastupnik i predsjednik HDZ-a Podsused-Vrapče Zoran Piličić i predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevac Vladimir Andrić (HSLS) ustvrdili su da “nakon sramotnih i uvredljivih komentara koje je napisao Dubravko Peroš, unatoč osudi njegove stranke, neprihvatljivim smatraju da takva osoba i dalje bude na čelu gradskog vijeća koje predstavlja 42 tisuće građana Zagreba” te ga pozivaju da odmah podnese ostavku.

Na njegovom fb profilu, na kojem više nema uvredljivog sadržaja o izbjeglicama, uz portret iza kojeg se vidi logo SDP-a stoje i informacije da je Peroš rođen u Zagrebu, da se obrazovao na Poslovnom učilištu “Experta” i da je zaposlen u Zagrebačkom holdingu.

Od kada je zaposlen i na kojim poslovima u utorak se službeno u Zagrebačkom holdingu nije moglo saznati. Te su informacije najavili za srijedu.

(Hina)