Svetimir Marić nema samo utjecajnog brata, nego i prijatelja i kuma. Kako neslužbeno doznajemo iz Zagrebačkog holdinga, Marića je u petak na razgovor za posao doveo  Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje, sport i kulturu grada Zagreba.

Lovrić je od predsjednice uprave Zagrebačkog holdinga zatražio da se Svetimir Marić zaposli kao član uprave Zagrebačkog holdinga ili kao direktor sektora integriranog prometa.

– Lovrić tako Mariću vraća uslugu jer je ovaj njemu svojedobno pomogao da postane ravnatelj Željezničke škole u Zagrebu. Njih dvojica su veliki prijatelji i kumovi – objasnio nam je dobro obaviješteni izvor iz Holdinga zašto je Marić na razgovor za posao u Holdingu sa sobom poveo i gradskog pročelnika za sport.

Očito se pobojao kako javna preporuka gradonačelnika Milana Bandića da ga se u Holdingu zaposli možda neće biti dovoljna za visoke pozicije kojima brat Gorana Marića stremi.

Zbog ovakvog načina zapošljavanja u Zagrebačkom holdingu i njegovim podružnicama, USKOK je već podigao nekoliko optužnica. No, tada je na vlasti bila Kukurika koalicija. Hoće li policija i DORH i pod ovom vlašću  ispitati pročelnika za sport i obrazovanje zašto trguje svojim utjecajem i daje nezakonite naloge upravi gradske tvrtke u kojoj nema nikakvu službenu funkciju pitati ćemo idućih dana Vlahu Orepića i Lovrićevog susjeda Dinka Cvitana.

Jer, njih dvojicu niti njihove podređene nije proteklih tjedana previše zanimala ni javno objavljena informacija kako su iz Holdinga išle beskamatne i nezakonite pozajmice nekim tvrtkama pomješanim sa švercerima nafte. Koji, slučajno ili ne, također žive u blizini Ivice Lovrića i Dinka Cvitana.