Igrama bez granica s fontanom na Britanskom trgu nema kraja. Tek što je otkriveno da zbog novopostavljenog travnjaka ne mogu prolaziti autobusi, pa se krenulo u otkopavanje, zakopavanje i sa sličnim radnjama, na travnjaku je niknula – bista.Zapravo, bista Blagoja Berse je, kako kažu upućeni, samo premještena na travnjak sa livade udaljene dvadesetak metara. Fotogafiju kipa objavio je Ivan Brnčić na Facebook stranici Zakaj volim Zagreb.

Blagoje Bersa začetnik je hrvatske glazbene moderne. Prema Wikipediji, Bersa nije iamo nimalo lak život: “Zahvaljujući prijateljima nastanio se u zgradi Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta na Šalati gdje je živio oko dvije godine, a potom je dobio, također privremeno, stan u Gradskoj kući br. 2 na nekadašnjoj Ciglani. Tek od 1931. pa do smrti živio je u vlastitoj kući u Žigrovićevoj 4. Zagreb ga nije primio nimalo ljubazno, potucanje od jednog do drugog birokrata radi stana i zaposlenja bilo je teško i ponižavajuće i vjerojatno je uzrokovalo tešku upalu žuči, od čega je na kraju i umro.” Eto, i Bersin kip se počeo potucati amo, tamo.

Blagoje Bersa je u hrvatskoj povijest ostao zapamćen kao jedan od najznačajnijih predstavnika hrvatske glazbene moderne, te je kao odličan pedagog odgojio niz hrvatskih kompozitora tijekom rada na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, najistaknutiji Rudolf Matz, Božidar Kunc, Boris Papandopulo, Ivan Brkanović i Bruno Bjelinski.