-Elitni licemjerni socijalizam članstva SDP-a još je jednom pokazao svoje brutalno lice koje ne poznaje nikakve društvene, socijalne i humanitarne norme. Izjava predsjednika Vijeća zagrebačke gradske četvrti Podsused – Vrapče Dubravka Peroša iz redova SDP da „Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije“ predstavlja najteži oblik rasizma i ksenofobije – priopćili su danas iz zagrebačke podružnice HSP AS.

-Kao što zimsku službu u prosincu iznenadi snijeg, tako je i ovu SDP-ovu Vladu iznenadila izbjeglička kriza koja traje puna 4 mjeseca. I dok je javnost mjesecima inzistirala na izradi Strategije koja bi definirala način na koji će se Hrvatska suočiti s ovim problemom, salonski ljevičari i lažni socijaldemokrati javno su tako razotkrili svoje najniže diskriminirajuće pobude. Očito je ovo primjer na koji način ova Vlada u preostalih mjesec dana namjerava pristupiti izbjegličkoj krizi.

Ukoliko nije tako, za očekivati je oštru reakciju vrha SDP-a prema svom dužnosniku Perošu, ali isto tako očekujemo reakciju i Vijeća zagrebačke gradske četvrti Podsused – Vrapče jer ova GČ definitivno ne dijeli ksenofobne i rasističke stavove s kojima se ponosi SDP-ov istaknuti dužnosnik Dubravko Peroš.

Kao stranka, HSP AS u potpunosti podupire zahtjev predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović upućen predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću za hitnim sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost kako bi se razmotrili utjecaji migracijske krize kao i utjecaj migrantskog vala na Hrvatsku! Kako Vlada RH do sada nije ponudila niti jedno rješenje, ali ni pristup navedenom problemu uvjereni smo kako isto ima predsjednica Grabar-Kitarović koja i inzistira na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost – piše u priopćenju pravaša.