HNS-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš u izjavi Novoj TV rekla je da je dogovor sa SDP-om oko zajedničkog izlaska na izbore u glavnom gradu postignut te da će sredinom idućeg tjedna doći i do formalnog potpisivanja suradnje. No svojim je istupom naljutila zagrebačke SDP-ovce koje bi se ipak, kažu, trebalo pitati – podržavaju je ili ne.

– Ja se sutra mogu dići na lijevu nogu i odlučiti da mi je netko drugi kandidat, a ne ona. Pa što si ta žena umišlja, govoriti u ime SDP-a, a mi se tek sutra sastajemo na Predsjedništvu gradske organizacije na kojem bismo trebali odlučiti o kandidatu,  potom tu preporuku šaljemo Glavnom odboru koji donosi konačnu odluku – rekao je za Dalje revoltirani SDP-ovac.

Dodaje nam sugovornik i kako iza svega stoje predsjednik i tajnik stranke, Davor Bernardić i Zvane Brumnić, koji nisu imali dovoljno hrabrosti izaći sa vlastitim kandidatom ili se, pak, odlučiti za nekog drugog. Ako ništa, u Zagrebu kandidata ne nedostaje.

– Čuo sam da gotovo svi stožeri kandidata, kao i brojni mediji, raspolažu s inkriminirajućim dokumentima o Anki Mrak Taritaš, što dok je još radila u Gradu Zagrebu, a što dok je bila ministrica graditeljstva. Pa i da je samo dio toga istinit, dovoljno da se pokrijemo po glavi svaki puta kada nam uopće padne na pamet prozvati Bandića za nešto – nastavlja naš sugovornik iz SDP-a.

U konačnici, kaže nam ljutiti SDP-ovac, da ako Anka Mrak Taritaš izgubi protiv Bandića, a vrlo vjerojatno hoće, to će za njih biti dvostruki poraz.