Gradski zastupnici na Skupštini podržali su većinom glasova prijedlog gradonačelnika temeljem kojega će se predsjednicima i potpredsjednicima te članovima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora povećati naknade za njihov rad.

Predsjednici vijeća 17 gradskih četvrti do sada su primali naknadu u iznosu od 7181 kuna, a novom Bandićevom odlukom primati će 7750 kuna bruto. Potpredsjednicima vijeća naknada će narasti sa sadašnje 3591 kune na 4275 kuna dok će članovima vijeća ona narasti sa sadašnjih 2426 na 2635 kuna bruto.

Naknade u mjesnim odborima, iako puno manje nego u gradskim četvrtima, rasti će više. Tako će naknada predsjedniku vijeća mjesnog odbora sa sadašnje 1602 kune narasti na 3875 kuna. Potpredsjednicima vijeća mjesnih odbora naknada će narasti sa 801 kune na 1937 kuna, a članovima sa 486 na 1162 kuna bruto.

Usvojen je, dakle, i HDZ-ov amandman jer je u Bandićevom prijedlogu naknada za potpredsjednike vijeća četvrti trebala biti ista kao i ona predsjednika vijeća odbora – 3875 kuna bruto, no ona je tim amandmanom podignuta na 4275 kuna.

– Predsjedniku, potpredsjedniku ili članu vijeća koji u tijeku mjeseca nije prisustvovao niti jednoj sjednici vijeća isplatit će se 50 posto iznosa naknade iz prethodnog stavka. Predsjedniku, potpredsjedniku ili članu vijeća, koji tri uzastopna mjeseca nije prisustvovao niti jednoj sjednici vijeća neće biti isplaćena naknada za treći i svaki daljnji mjesec u nizu u kojem nije prisustvovao niti jednoj sjednici vijeća – također stoji u prihvaćenoj odluci.

Jednoglasno o Franji Tuđmanu i Domovini

Skupštinari su jednoglasni bili o podizanju spomenika Franji Tuđmanu te Domovini. Iako se i o tome povela rasprava jer je zastupnike zanimalo kada je i gdje odlučeno da se Franji Tuđmanu spomenik ne postavlja na njegovu Trgu u centru Zagreba (Trg Francuske Republike) već negdje u blizini tzv. “Bandićevih fontana”, na to pitanje nisu dobili odgovor. No ipak su, dakle, po tom pitanju bili jednoglasni, kao i po pitanju spomenika Domovini, koji će mjesto dobiti na livadi preko puta Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Dodajmo na kraju i kako je danas, kada je jednoglasno izglasano postavljanje spomenika Franji Tuđmanu, za putnike otvorena i istoimena zračna luka na Plesu.