HSLS, Veliki potok

Zagrebački HSLS-ovci održali su još jednu u nizu konferencija za medije na Črnomercu, u blizini Velikog potoka, čije se uređenje i stavljanje pod kontrolu, tamošnjim stanarima obećava već godinama. Radovi su i započeli, no njihovom se završetku ne nazire kraj, iako su u projekt sanacije i izgradnje kolektora do sada “ulupani” deseci milijuna kuna.

– Danas u predizborno vrijeme, kada Grad Zagreb opetovano predstavlja projekt  Sljemenske žičare, iako je od završetka iste očigledno udaljen još godinama, podsjećamo na još jedan u nizu, ako ne i financijski najveći projekt Grada Zagreba, započet prije deset godina. Projekt uređenja Velikog potoka i kanalizacijskog kolektora do sada je višekratno  eksploatiran u predizborne svrhe gradonačelnika Bandića, a građane Grada Zagreba koštao je preko 100 milijuna kuna. Nažalost, završetku istoga ne nazire se kraj – istaknuli su HSLS-ovci.

Projekt Velikog potoka i izgradnja kanalizacijskog kolektora, tvrde, najbolje prikazuje stvarni rad zagrebačke gradske uprave u proteklih deset godina – površnost, nezainteresiranost, nerad, nesposobnost, netransparentnost, pogodovanje  i enormno utrošena sredstava koja su bila dostatna za izgradnju Sljemenske žičare.

– U ozračju hiperinflacije novih obećanja i projekata gradonačelnika, podsjećamo da građani Črnomerca nemaju riješene osnovne komunalne priključke te da prioriteti grada trebaju biti prvenstveno završetak komunalne infrastrukture na Črnomercu, ali i u ostalim gradskim četvrtima, a onda i realizacija projekta Velikog potoka – upozoravaju.

Pozvali su na kraju gradonačelnika Bandića da, kako su rekli, u završnim danima njegova mandata završi davno započete i plaćene projekte od primarne važnosti građanima Grada Zagreba, te da ne pokreće projekte u predizborne svrhe, a koje nije u mogućnosti u ovome mandatu završiti.