Cijena plina u Zagrebu neće raste, obećao je gradonačelnik Milan Bandić, a obzirom na više cijene tog energenta koje su na snazi od prvog travnja odlukom Hrvatske energetske regulatorne agencije. Manjak novca u kasi Plinare Zagreb, pojasnio je prvi čovjek grada, nadomjestit će se smanjenom maržom te rezervama unutar same Plinare.

Preduhitrio je Bandić novinarska pitanja pa rekao da se ne radi o nikakvom predizbornom potezu već o očuvanju standarda građana Zagreba s obzirom da je više od 260 tisuća ljudi u glavnom gradu prikopčano na plinsku mrežu.

Dodao je i kako je od 2013. do danas “povukao” već brojne poteze kojima štiti standard Zagrepčana te da je ovo samo jedan od njih. Podsjetio je potom na besplatne priključke na vodovodnu mrežu, smanjenje cijena opskrbe pitkom vodom, smanjenje cijena odvoza otpada, parkiranja te uvođenje nove ZET-ove karte od 4 kune.

No zaboravio je, čini se, da smo i 2016., i 2015. imali parlamentarne izbore na koje je i sam sa svojom strankom izlazio, a neki od spomenutih poteza datiraju upravo iz tog razdoblja, poput besplatnih priključaka na vodovodnu mrežu.