Bruna Esih

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Bruna Esih javnosti je predstavila svoj izborni stožer, smješten u samom centru grada, u Frankopanskoj 4. Idući tjedan na toj će adresi, kaže, predstaviti svoj tim kao i program s kojim će pokušati osvojiti srca i glasove Zagrepčanki i Zagrepčana.

– Moj program će biti predstavljen idućega tjedna, a njegove četiri glavne odrednice su: Zagreb u kojemu želimo živjeti, Zagreb u kojem imamo s kime i za koga živjeti, Zagreb u kojem lijepo, zdravo i ispunjeno živimo te Zagreb u kojem imamo od čega živjeti, što je, ja mislim, danas jedna od bitnijih tema – naglasila je Bruna Esih prilikom predstavljanja svog izbornog stožera na kojem se okupilo mnoštvo Zagrepčana.

Vrata stožera u Frankopanskoj, rekla, je, biti će otvorena tijekom cijeloga dana, a dobrodošli su svi građani dobre volje, svi koje zanimaju informacije o njoj i njenoj kandidaturi, koji žele pomoći i volontirati ili se jednostavno žele družiti.

Podršku joj je dao i nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji je, između ostaloga, rekao da se radi o jednoj kandidatkinji na zagrebačkim izborima koja je čista i neokaljana prošlošću. Bruna Esih, pak, rekla je i kako će posebno mjesto u Zagrebu, ukoliko pobjedi na svibanjskim izborima, imati hrvatski branitelji.

– Branitelji su također uključeni u naš program, a o tome ćete isto imati prilike čuti prilikom njegovog predstavljanja idući tjedan – kratka je bila Bruna Esih.

Na posljednjim anketama Bruna Esih, iako iza sebe nema stranačku mašineriju, a i relativno se kasno uključila u utrku, dobro stoji. Nakon aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, HNS-ove i SDP-ove kandidatkinje Anke Mrak Taritaš te nezavisne Sandre Švaljek, četvrta je po broju glasova, ispred HDZ-ovog Drage Prgometa, MOST-ovog Marka Sladoljeva ili Ivana Pernara iz Živog zida.

– Apsolutno je lijepo vidjeti ankete kakve jesu. Meni je posbeno drago da moja neovisna lista također prati taj postotak koji imam sama za gradonačelnicu Zagreba. Međutim, ja uvijek ponavljam da će prava anketa biti 21. svibnja kada izađemo na izbore i kada će građani moći dati svoj glas, i ja sam uvjerena da su u nama prepoznali čestite i iskrene ljude koji ćemo znati taj njihov glas i slušati – rekla je Esih.

Protukandidate nije željela previše komentirati, no naglasila je da se radi o ljudima koji su već (odavno) dio nekog stranačkog mehanizma, dok je ona novo i svježe lice na političkoj pozornici.

– Ja bih samo mogla reći da se radi o više-manje istim opcijama i ukoliko bilo tko od tih kandidata bude izabran, u Zagrebu nećemo osjetiti bitne promjene – zaključila je.