Tin Pažur, foto: Zna.hr

Jučerašnju zadnju sjednicu Gradske skupštine u ovom sazivu komentirao je za Dalje SDP-ov zastupnik Tin Pažur. Osim izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba, koje je Bandić povukao s dnevnog reda, svi prijedlozi su mu prošli pa i 22 milijuna kuna težak zakup zgrade tvrtke Zagrebgradnja za potrebe Dječjeg vrtića Jarun, iste one za koju se već plaća 28 milijuna kuna u vidu zakupa za Osnovnu školu Alojzije Stepinac.

Kako općenito komentirate zadnju sjednicu Gradske skupštine?

Još jedan, velikim dijelom, izgubljeni mandat za Zagreb, mandat promašenih odluka i pogrešno utrošenog prireza.

Najam zgrade za DV Jarun?

Sve osim Prostornog plana je prošlo. Još jedna promašena odluka u još jednom promašenom mandatu.

Zaštita od vandalskih grafita?

To čak i ne bi bilo toliko promašeno kad bi bilo garancije da će se koristiti najmodernija tehnologija i kad bi ti antigrafitni premazi bili integrirani u Odluku o obnovi pročelja stambenih zgrada. Ovako mislim da će se svako malo nanositi zaštita od grafita koju ponudi najjeftiniji ponuđač, a to zna biti najskuplje, dugoročno gledano.

Jakov Sedlar i Nagrada Grada Zagreba?

Klub SDP-a je glasao protiv jer smatramo da ovu nagradu ne zaslužuje osoba čiji je rad doveden u pitanje fabriciranjem činjenica i povijesnim revizionizmom. Žalosno je da, možda i po prvi puta, ova nagrada nije dodijeljena konsenzusom u Skupštini i što je na ovaj način na nju bačena sjena.

Kupnja stana na Trgu bana Jelačića za više od 3 milijuna kuna – za potrebe Muzeja gljiva?!

Osobno sam ljubitelj gljiva, ali da li Grad Zagreb uistinu treba potrošiti preko 3 milijuna kuna na dodatan prostor za muzej kojeg u prosjeku posjeti 10-ak ljudi dnevno i za kojeg ni stanari okolnih zgrada ne znaju da se tamo nalazi?! Neka prvo potroše 50 puta manji iznos za moderan marketing pa kad poraste broj posjetitelja, Grad im može ustupiti neki od svojih postojećih prostora na korištenje.

Što očekujete od novog saziva Skupštine?

Pozitivne promjene, kako u načinu razmišljanja i raspravama, tako i u konkretnim progresivnim odlukama koje pod hitno trebaju Gradu Zagrebu.