Drago Prgomet i njegov tim za Zagreb

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet predstavio je svoj program za predstojeće lokalne izbore pod nazivom “Briga za ljude, briga za Zagreb”, poručivši da se cijeli život brinuo za ljude te će to nastaviti i kao gradonačelnik Zagreba, prenosi HINA.

Potporu Dragi Prgometu došli su pružiti predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, kao i više HDZ-ovih ministara i saborskih zastupnika.

Plenković je naglasio da HDZ na ove izbore ulazi s kandidatom koji je vjerodostojan i autentičan.

– Riječ je o čovjeku koji je bio hrvatski branitelj, saborski zastupnik, zamjenik predsjednika stranke, koji je liječnik, profesor, čovjek iz naroda i za ljude – rekao je Plenković dodavši kako će HDZ biti pobjednička stranka ovih izbora.

– Ako smo 11. rujna u prvoj, drugoj , šestoj i sedmoj izbornoj jedinici imali rezultate između 31 i 35 posto, onda od svih vas ovdje očekujem da se ti rezultati ponove i 21. svibnja – istaknuo je Plenković apelirajući na jedinstvo stranke u podršci kandidatu.

Predstavljajući program “Briga za ljude, briga za Zagreb” Prgomet je naglasio da planira razvijati Zagreb u svim njegovim dijelovima, od Sesveta do Novog Zagreba.

Od većih projekata izdvojio je zatvaranje i saniranje Jakuševca i otvaranje novog odlagališta izvan Zagreba, izgradnju nove dječje bolnice na 32.000 četvornih metara, vrijedne više od 280 milijuna eura, te izgradnju Jarunskog mosta radi smanjenja prometnih gužvi. Sve te projekte namjerava financirati uz što veće korištenje sredstava iz EU fondova.

– Zašto Zagreb nije htio nikada povlačiti sredstva iz EU fondova? Vrlo jednostavno, tu nema varanja, nema muljanja, nema aneksa – kazao je Prgomet i obećao transparentnost, odgovornost i ozbiljnost u vođenju grada.

Najavio je uvođenje centralnog informacijskog sustava koji će omogućiti uvid u korištenje gradskog proračuna. U zdravstvu je najavio jačanje domova zdravlja i obiteljske medicine, kao i centara za palijativnu srkb, u osnovnom školstvu uvođenje produljenog boravka u sve škole i  jačanje sporta, a u predškolskom odgoju uvođenje treće smjene u rad vrtića i smanjenje vrtićkih grupa na najviše 15 djece.

Braniteljima, obećao je Prgomet, osigurat će preventivne zdravstvene preglede, mrežu veteranskih centara i izgradnju doma za umirovljene branitelje. “Ne želim kao hrvatski branitelj svog kolegu iz rata sutra susresti na ulici kao beskućnika”, kazao je.

Također je obećao razvijanje novih kulturnih projekata i približavanje kulture svakom građaninu, a u zaštiti okoliša povećanje recikliranja otpada i uvođenje plaćanje po količini, a ne kvadraturi stambenog prostora. Osobama s invaliditetom namjerava omogućiti bolju pristupačnost škola i vrtića te prilagoditi objekte njihovim potrebama.