Ministri unutarnjih poslova Srbije i Hrvatske Nebojša Stefanović i Ranko Ostojić sastali su se u srijedu navečer u Beogradu i razgovarali o migrantskoj krizi u regiji, prioćio je srbijanski MUP.

Stefanović i Ostojić dogovorili su da policije dviju država budu u stalnoj komunikaciji kako bi kroz razmjenu informacija pratili situaciju poslije odluke Mađarske da blokira granicu, te sukoba u srijedu mađarske polcije s migrantima na prijelazu Horgoš.

Više pojedinosti o sastanku dvojice ministra nije priopćeno, a kako Hina neslužbeno doznaje iz izvora bliskih vrhu MUP-a Srbije, ocijenjeno je, među ostalim, kako Srbija i Hrvatska “imaju obostrani interes da se suradnjom dviju policija u pograničnoj zoni predvide i spriječe eventualni incidenti i rizik svede na najmanju mogućnu mjeru”.

Mađarska je zatvorila granične prijelaze sa Srbijom, pa su migranti promijenili dosadašnju rutu tako da od srijede ujutro na teritorij Europske unije ulaze prelazeći preko graničnih prijelaza između Srbije i Hrvatske ili ulazeći ilegalno na teritorij Hrvatske.

Ostojić je izjavio ranije u srijedu da se u idućih nekoliko dana može očekivati oko 4.000 izbjeglica, te da “Hrvatska može izdržati prvi val do 1.500 ljudi u jednom danu”.

(Hina)