Savica

Nastavlja se bitka za Savicu. Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić obustavio radove i rekao da će park biti uređen samo ako stanovnici Savice to budu željeli, oglasili su se i članovi Inicijative “Čuvamo naš park”, koji traže da se o uređenju parka dogovori na javnoj raspravi, da i stanari tog zagrebačkog kvarta daju svoje prijedloge i želje te da se za radove raspiše valjani javni natječaj na kojem bi se odabralo najbolje rješenje.

Članovi Inicijative ističu da stanovnicima Trnjanske Savice u parku treba veći prostor za djecu, sprave za odrasle, prostor za pse, pitka voda, novi koševi i klupe, a u parku žele i prirodne materijale.

– Ako postoji novac za uređenje parka, on neće “ispariti” nego će građanima i dalje biti na raspolaganju, a za provedbu rasprave postoje jasna pravila i zakonom propisane procedure – poručuju iz Inicijative “Čuvamo naš park” te dodaju kako podupiru sva rješenja koja su u skladu s demokratskim procedurama, a ne samovolju jednog čovjeka na čelu grada.

Oglasio se i gradonačelnik Milan Bandić, poziva na dijalog

Zagrebački gradonačelnik stanovnicima Savice uputio je poziv da se u subotu svi skupa, u što većem broju, nađu na Savici, u predmetnom parku, kako bi dijalogom riješili sve nesuglasice. Bandićev poziv prenosimo u cijelosti.

– Poštovani stanovnici Savice, dragi sugrađani

obasut upitima te zahtjevima da se organizira peticija u kojoj bi se stanovnici Savice izjasnili o mogućnosti izgradnje parka u njihovu naselju, kao zagrebački gradonačelnik vas pozivam da zajednički u demokratskom ozračju, u subotu, 29. travnja od 7 do 19 sati, na susretu u  parku na Trnjanskoj Savici riješimo taj prijepor.

Ljubazno vas molim da se pozivu odazovete u što većem broju i da o predmetnome nesporazumu izrazite mišljenje, a sve kako bismo kontroverzije vezane uz njega posve razjasnili.

U obnašanju gradonačelničke funkcije, i to tijekom svih svojih mandata, trudio sam se poštovati  volju svojih sugrađana. Posve sam siguran da ću opet, ali samo uz vašu pomoć donijeti  ispravnu odluku, a  na zadovoljstvo svih stanovnika Savice – stoji u pozivu gradonačelnika Milana Bandića stanovnicma Savice.

Dakle, u subotu bi se trakavica oko uređenja parka na Savici trebala rasplesti, no i dalje ostaje nejasno zašto Bandić pod silu želi uređivati taj dio grada i zašto se tamošnji stanari, uz podršku brojnih zagrebačkih političara i kandidata na izborima, toliko tome protive. Naravno, i jedni i drugi upiru prstom – Bandić u svoje protukandidate da skupljaju jeftine predizborne bodove, a oni u njega da nekome pogoduje.