U protekla 24 sata na području Tovarnika, na granici između Hrvatske i Srbije ušlo je oko pet tisuća migranata, od kojih je u velikom valu čak tri tisuće iz Srbije u Hrvatsku ušlo noćas oko 3 sata, potvrdio je u četvrtak Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

“Migranti pristižu kontinuirano u skupinama. Noćas oko 3 sata pristigla je skupina od oko 3000 osoba”, kazao je Džigumović.

Dodao je da su migranti koji su noćas pristigli, nakon što su registrirani i popisani, pod pratnjom policije usmjereni na željeznički kolodovor u Tovarniku gdje čekaju kompoziciju vlaka Hrvatskih željeznica koja će ih odvesti prema Zagrebu.

Vlakovi prevoze migrante

Vlak koji je noćas iz Tovarnika prevezao oko 800 migranata i izbjeglica, stigao je u Dugo Selo jutros oko 5,05 sati, nakon čega ih je prevezao u Prihvatni centar Ježevo.

Vlak s 15 vagona za prihvat drugih migranata nakon toga se vratio u Tovarnik.

Migranti i izbjeglice u velikom valu od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji, a srbijanske vlasti preusmjeravaju ih u Hrvatsku.

Kako bi osigurala koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija, hrvatska vlada će u četvrtak na sjednici osnovati Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Hrvatsku.

(Hina)