Praznik rada tradicionalno je proslavljen u zagrebačkom parku Maksimir, uz podjelu karanfila i tisuća porcija graha s kobasicama. Gradonačelnik Milan Bandić koji je, sa suradnicima, grah dijelio i noć prije pripremao, zbog podizanja teških lonaca s porcijama graha, “zaradio” je probleme s bruhom pa će, kaže, morati na hitnu operaciju.

Osim brojnih građana koji su došli pojesti porciju-dvije graha, družiti se ili samo prošetati najljepšim gradskim parkom, bilo je tamo i puno političara. Očekivano, u tijeku je kampanja za lokalne izbore, a kud li boljeg mjesta za prikupiti potpise nego u Maksimiru. S građanima su se tako, osim spomenutog Bandića, družili i Mostov Marko Sladoljev, nezavisna Sandra Švaljek, Ivan Lovrinović – kandidat Jedine opcije i Živog zida, kandidat Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata Dragan Martinović i drugi.

Sindikalista u Maksimiru danas nije bilo, oni su svoje prvosvibanjske poruke odlučili odaslati iz Slavonskog Broda, simbola iseljavanja mladih, ali i nekadašnjeg simbola industrijskog razvoja, a danas propadanja industrije.