Samobor, 21.01.2015. - U požaru u obiteljskoj kuæi u naselju Strmec Samoborski, na samoborskom podruèju, u srijedu naveèer smrtno je stradala jedna osoba, izvijestila je zagrebaèka policija. Arhivska fotografija od 07.09.2013. godine snimljena tokom požara u obiteljskoj kuæi u zagrebaèkom naselju Vrapèe. foto HINA / Damir SENÈAR /mm

Zagrebački vatrogasci cijelu su se noć borili s velikim požarom u CIOS-u na Jankomiru. U gašenju buktinje sudjelovalo je 135 vatrogasaca s 11 vozila te još 25 vozila DVD-a. U ovim trenucima požar je pod kontrolom, a slijedi istraga. Sumnja se da je požar podmetnut jer je zaštitar nekoliko trenutaka prije njegova izbijanja iznad otpada vidio paraglajeder.

Prema informacijama iz Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, nema ozljeđenih, a nema niti opasnosti od trovanja dimom, no stanovnici okolnih naselja mole se da do daljnjega svoje prozore i vrata drže zatvorenima.

– Nastavni zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” izvršio je više mjerenja kvalitete zraka u neposrednoj blizini požarišta i široj okolini kojom prilikom nisu zabilježili prisutnost štetnih plinova. Na intervenciju je izašlo 135 vatrogasaca sa jedanaest vozila i dvadeset pet vozila DVD-a. Gašenje požara je u tijeku, a građane molimo da se ne zadržavaju na prostoru širenja dima te da opreza radi, vrata i prozore svojih domova drže zatvorene dok se požar u cijelosti ne ugasi. Nastavni zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” nastavit će s kontinuiranim mjerenjima kvalitete zraka, a o rezultatima mjerenja javnost će biti bez odgode obaviještena – stoji u priopćenju Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Podsjetimo, CIOS je gorio i prije tri godine, u travnju 2014. Sama vatra tada je bila ugašena tijekom jednog dana, no gašenje je trajalo ukupno tri dana, a tada su i tri osobe bile ozljeđene.