Blue Rider on holidays, foto: Siniša Štambuk

U srijedu, 10. svibnja u 19 sati u galeriji Živi Atelje DK u Ilici 110 otvara se izložba “Nepoznate konstrukcije nepotpunih predmeta” slikarice Jelene Sokić.

Jelena Sokić (1980.) diplomirala je na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, sudjelovala u Erasmus razmijeni studenata u Italiji. Autorica je nekoliko samostalnih izložbi, sudjelovala je na brojnim kolektivnim izložbama, performansima. Kao glavne medije izražavanja koristi slikarstvo i video. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Predstavite mi se za početak?

Glasnik sam ovog bezglavog vremena kojem želim dodati smisao i vrijednost.

Sutra (u srijedu) Vam se otvara izložba. O kakvoj je izložbi riječ, gdje se slike mogu vidjeti, koliko će ih biti izloženo, do kada?

U srijedu, 10.05. u 19 sati otvara se izložba s nazivom “Nepoznate konstrukcije nepotpunih predmeta” u galeriji Živi Atelje DK na adresi Ilica 110 u Zagrebu.  Radi se o slikama nastalima u periodu posljednje kalendarske godine stvaranja i u tom smislu predstavljaju prikaz trenutnog stanja stvaralačke koncentracije i okupacije, koja ima tendenciju širenja i transformacije.  Izložba ostaje otvorena cijeli dan nakon otvaranja (11.5), te od 19. do 26. svibnja.

Life from above, foto: Siniša Štambuk

Imate i gosta na otvorenju izložbe, ako se ne varam, o kome je riječ?

Radi se o slovenskom književniku i pjesniku Tomislavu Vrečaru koji nastupa pod pseudonimom Soma Arsen, a za otvaranje je pripremio dvadeset minutni recital “Sloboda, tko te zna?”, u kojem se prepleću eksperimentalna glazba i recitacija.

Koliko je teško (ili lako) uspjeti kao umjetnik, slikar, kako je Vama probijati se u tom svijetu?

To je posebna vrsta zanimanja koja zahtijeva posvećenost, znanje, vrijeme i odricanja. Uspjeti u tom polju znači nešto sasvim drugačije nego uspjeti u nekom drugom zanimanju.

Riječ za kraj…

Slikarstvo nije mrtvo!

The bubbbles from surface…, foto: Siniša Štambuk