Saborski zastupnik Mladen Novak u četvrtak je u Hrvatskom saboru problematizirao preseljenje zagrebačkog Centra za slijepe i slabovidne osobe Vinko Bek iz Nazorove ulice u “neadekvatan prostor” u Kušlanovoj ulici.

Zašto se sve to događa pred izbore, kad je očito da nitko ne može donijeti adekvatnu odluku ni reagirati, upitao se Novak nakon saborske stanke.

Naveo je kako je o preseljenju Centra u “neadekvatan prostor u Kušlanovoj” odlučeno tri dana prije početka škole, te upozorio da se radi o osobama koje se ne mogu same brinuti o sebi niti doći do javnosti.

Novak je ocijenio kako je zanimljivo da je negdje izgubljen zahtjev za sanaciju ili kvalitetno zbrinjavanje štićenika, koji je prije dvije godine Ministarstvu socijalne politike i mladih uputila ravnateljica Centra.

Ministarstvo ima podatke da za rekonstrukciju Centra treba 20 milijuna, a da je zgrada vrijedna 14 milijuna, što je prilično paušalna ocjena, ali ako se dokumentacija “izgubila” ništa ne čudi, kaže Novak.

Spominje i pismo ravnateljice Centra “jednoj političkoj opciji” u kojem stoji kako nema saznanja da je itko zainteresiran za kupnju zgrade na atraktivnoj lokaciji u Nazorovoj ulici zbog “statusa pod zaštitom”.

(Hina)