Na Food Film Festivalu Zagreb jučer su kuhali mnogobrojni poznati, a gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić je pripremio štrudl sa sirom.

Gradonačelnik Bandić je izjavio kako se nada da će ovaj festival sljedeće godine trajati još barem dva dana duže te da će ga do nedjelje, do kada traje, sigurno još barem jednom posjetiti.

Predsjednica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasila je kako je ponosna na ovaj festival.

-S Food Film Festivalom Zagreb pokazujemo kako je Grad Zagreb ozbiljna turistička destinacija i posebno mi je drago što od organizatora čujem kako ga je posjetio veliki broj turista sa svih strana svijeta. Kombinacija dobre hrane, zagrebačke kuhinje i njenih kreativnih gastro koncepata, filma i zabave definitivno obogaćuju turističku ponudu Grada Zagreba čime stajemo uz bok velikim europskim metropolama. Ponosni smo što je rujan u Zagreb obilježen brojnim festivalima koji našim turistima garantiraju kvalitetno provedeno vrijeme u našem gradu – rekla je.

Cjelodnevni jučerašnji program vodio je Mario Petreković koji je zabavljao i mlade i stare i na „svoj fiksni telefon“ cijelo popodne komunicirao s gradonačelnikom da vidi na koju će točno radionicu stići i što će kuhati.

 

Osim gradonačelnika kuhali su i Nives Čanović, Tatjana Jurić, Vanja Mamić, Orlando Lopac, Darko Janeš i Vesna Orlovac.

Na sinoćnoj projekciji francuskog kultnog gastro filma „Le Chef“ iz 2012. godine u kojem glavnu ulogu igra veliki Jean Reno, mnogi su uživali na dekicama na travi.

Večerašnji film Chocolat iz 2000 godine počinje u 21 sat.