Tomislav Stojak

Rezultate prvog kruga lokalnih izbora u Zagrebu komentirali smo s Tomislavom Stojakom, bivšim, a prema svemu sudeći, i budućim zastupnikom HNS-a u Gradskoj skupštini.

Komentar na rezultat izbora za zagrebačkog gradonačelnica (gradonačelnicu) – Bandić je u većoj prednosti naspram Anke Mrak Taritaš nego su mu to ankete davale?!

Nakon prvog kruga jako smo zadovoljni rezultatom Anke Mrak Taritaš jer je njime pokazala i dokazala da je podrška njoj i njenom programu u uzlaznom trendu već više od godine dana, da su je građani prepoznali kao prvo i pravo lice promjena u gradu. Dosadašnji gradonačelnik ostvario je u prvom krugu maksimalni rezultat kojeg je mogao ostvariti.

Očekivanja od drugog kruga? Prema anketama, Bandić i Mrak Taritaš gotovo su izjednačeni, no to su bili i prije prvog kruga pa se pokazalo drugačije?

Rast popularnosti i podrške Anki Mrak Taritaš kroz dulje vremensko razdoblje i istovremeno veliki pad u broju glasova koje je ostvario Milan Bandić u prvom krugu u odnosu na posljednje izbore, pokazuje jasne tendencije Zagrepčana – u drugom krugu, uz još nešto veći izlazak birača, Anka Mrak Taritaš će biti nova gradonačelnica Zagreba.

Sigurni ste u pobjedu?

Uvjereni smo da s pozitivnim programom kojeg je Anka Mrak Taritaš predstavila i promišljanjem razvoja Zagreba za idućih 20-ak godina, možemo dobiti povjerenje Zagrepčana za novu gradonačelnicu.

Većina u Skupštini, ako na nju ciljate, teško ćete je okupiti?!

Skupština će biti jako važna u ostvarenju programa nove gradonačelnice i uvjeren sam da ćemo dobro surađivati s onima koji na sličan način pozitivno promišljaju o budućem razvoju Zagreba, prvenstveno kolegicama i kolegama s liste Zagreb je naš te liste Sandre Švaljek. Naravno, i s pojedinim zastupnicima s ostalih lista koji žele kvalitetan život naših sugrađana, oni koji su okrenuti budućnosti, a ne prošlosti.

I Milan Bandić će teško okupiti većinu, uz HDZ će mu trebat još jedna lista – Sandra Švaljek ili Bruna Esih?!

Milan Bandić neće biti u mogućnosti stvoriti većinu u Gradskoj skupštini jer će izgubiti izbore za gradonačelnika. Mi smo spremni preuzeti odgovornost za promjene u Zagrebu uz novu gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš i našu kvalitetnu većinu u Skupštini.

Darinko Kosor je već izjavio da bez njega (njihove liste) neće biti većine u Skupštini, dok o podršci Bandiću razmišljaju i u taboru Brune Esih, a preduvjet bi bio preimenovanje Trga maršala Tita, komentar?

Koliko se sjećam, gospođa Sandra Švaljek je bila kandidatkinja i nositeljica liste, pa vjerojatno ona odlučuje, a ne netko drugi! Opet napominjem – razvoj grada i bolji život sugrađana nam je osnovni cilj i interes, a ne teme iz prošlosti. Od nekih spomenutih razlikujemo se po mnogo stvari, a najbitnija je što mi gledamo prema naprijed u budućnost! A kome se neki nude, to je stvar njihovog (ne)ukusa!