Milan Bandić je i dalje gradonačelnik grada Zagreba. Nikada teže nije pobijedio, ali neizvjesnost koju su naslućivali prvi neslužbeni rezultati DIPa i izlazne ankete nije dugo trajala. Do 21. 30 su prebrojani gotovo svi glasovi, a aktualni gradonačelnik je osvojio preko 51 posto glasova. Anka Mrak Taritaš se može jedino tješiti kako mu nitko nije došao tako blizu kao ona. A za poraz može zahvaliti svom stranačkom šefu Ivanu Vrdoljaku i njegovom kasnonoćnom tweetu na zadnji dan kampanje koji je unio nedoumicu među njene birače.

20.00 Prema prvim neslužbenim rezultatima Državnog izbornoga povjerenstva objavljenim u 20 sati vodi se mrtva utrka za gradonačelnika Zagreba.  Milan Bandić prema tim rezultatima vodi Anku Mrak Taritaš za manje od 1 posto. Kako je obrađen mali broj biračkih mjesta, ta brojka ne da niti naslutiti tko će biti ili ostati gradonačelnik Zagreba. Za razliku od prethodnih majskih izbora, pobjednik u glavnom gradu se neće znati prije mraka.

 20.15 nakon prebrojanih 40 posto glasova birača Bandić je povećao prednost pred izazivačicom na tri posto. No i to je manje nego što su sve predizborne ankete najavljivale.

20.30 Rezultati iz DIPa su iz minute u minutu donosili veselje u Prašku gdje je stožer aktualnog i budućeg gradonačelnika. Nakon prebrojanih 88 posto glasova Bandic vodi sa pet posto glasova. Mrtva utrka nije dugo trajala a Zagreb je nešto prije 21 sat doznao kako i dalje ima istog gradonačelnika.

Uskoro opširnije