Ljubitelji elektronske glazbe, ljubitelji trancea, koncem ljeta moći će u Zagrebu uživati u nastupu jednog od najvećih DJ-a i producenata današnjice. U klub Gallery na Jarunu u petak, 25. kolovoza, dolazi veliki njemački DJ Paul van Dyk.

– Paul van Dyk elektronskom glazbenom scenom i glazbenim ljestvicama dominira posljednjih 15 i više godina. Najpoznatiji svjetski magazin elektronske glazbe, “DJ Magazin”, dva puta ga je proglašavao najboljim DJ-em na svijetu. Prodao je milijune albuma širom svijeta, a 2005. nominiran je i  za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg albuma dance/elektronske glazbe. Kao producent, surađivao je s brojnim glazbenicima, od Davida Byrna do St. Etiennea. Također, surađivao je i s Justinom Timberlakeom, Madonnom, Depeche Modeom, U2, Linkin Parkom i drugima – stoji u kratkoj najavi Paul van Dyka na stranicama kluba Gallery.

Zagrepčani, na žalost, rijetko imaju priliku u svom gradu čuti glazbenike kao što je Paul van Dyk. Orijentiran je Zagreb više na techno, psy i goa trance ili, pak, house, drum and bass i dubstep. EDM, ili u slučaju Paul van Dyka, komercijalni trance, kako bi se “na ulici” reklo, u Zagrebu slabo prolazi pa su zato takvi glazbenici u Zagrebu rijetki. Nedavno je, na samu Novu godinu, u zagrebačkoj Areni nastupao Nizozemac Armin van Buuren, a pridružili su mu se i brojni drugi DJ-i iz diskografske kuće “Armada”. Prije toga, 2013. godine, u Pogonu Jedinstvo, nastupao je Giuseppe Ottaviani, talijanski DJ iz diskografske kuće “Vandit” čiji je vlasnik upravo Paul van Dyk.

Sada će i Zagrepčani konačno moći uživati u glazbi i miksanju ovog berlinskog trance velikana. Nadamo se samo da mu je ovo prvi u nizu zagrebačkih nastupa.