I dok se na relaciji HDZ-HNS pregovara oko podjele fotelja, odnosno, dobrobiti Hrvatske i njenih građana, HNS-ova saborska zastupnica i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu na nedavnim lokalnim izborima, Anka Mrak Taritaš, učinila je ono što je i najavljivala ukoliko dođe do po mnogima neprirodne koalicije HNS-a i HDZ-a – pozdravila se s HNS-om.

– Ja sam jučer izlazeći sa Središnjeg odbora stranke zatvorila vrata za sobom i zatvorila vrata u HNS-u. Dakle, ja ću kada dođu ministri glasati protiv i samim time prestaje moje članstvo u HNS-u, kao što sam cijelo vrijeme i govorila – rekla je novinarima u Saboru Anka Mrak Taritaš.

Podsjetila je kako je još 2. svibnja najavila odlazak iz HNS-a ukoliko dođe do koalicije s HDZ-om – i to je i napravila. Ne želi, kaže, biti nevjerodostojna.

– Jučer je završio moj put u HNS-u, međutim, postoji nešto što je jako važno – postoji ime i prezime, postoji obraz i postoji da ja mogu svuda doći popiti kavu i pri tome se ne osjećati nelagodno i loše. Isto tako, u politici postoji i dosljednost. Ja sam dosljedna sa svim svojim izjavama, sa svime što sam radila i tako ću i dalje biti. Ja svakog birača koji je mene zaokružio, bez obzira bili to parlamentarni ili lokalni izbori, mogu pogledati u oči i reći – ja sam dosljedna. Želim biti dosljedna iz razloga što želim da na izbore izlazi što više ljudi i da vjeruju u to za što glasaju. Na ovaj način im se šalje kriva poruka, da ne znaju za što glasaju – kategorična je bila Anka Mrak Taritaš.

Podsjetila je na koncu svoje uskoro bivše stranačke kolege koliko je dala za stranku kao ministrica, kao saborska zastupnica izabrana s tisućama preferencijalnih glasova te kao kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu za koju je glasalo više od 130 tisuća Zagrepčana, te dodala kako se s ovom situacijom nikako ne slaže jer je to zaokret u politici HNS-a za 180 stupnjeva.