Dolazak automobilom na jezero Bundek od danas postaje skupim pothvatom. Parkirališna karta na tom novozagrebačkom jezeru od sada će koštati 120 kuna i vrijediti 24 sata. Ušao je tako Bundek u takozvanu zonu 1.2, a cilj je Gradske uprave i Zagrebparkinga, kako doznajemo, smanjiti broj automobila na jezeru.

– Podružnica Zagrebparking u sustav kontrole i naplate uvodi parkirališta na lokaciji Bundek, omeđena Mostom slobode, Mostom mladosti, Savskim nasipom i Ulicom damira Tomljanovića Gavrana. Javna parkirališta organizirana su u 1.2 zonu (crvenu) u kojoj je, sukladno Pravilniku o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža, dostupna kupnja dnevne parkirališne karte po cijeni od 120 kuna, koja vrijedi 24 sata od trenutka izdavanja. Dnevna parkirališna karta za 1.2 zonu može se kupiti na na blagajni Podružnice u Ulici grada Vukovara 41 i u Šubićevoj ulici 40, ili će biti izdana od strane ovlaštene osobe na samom parkiralištu – stoji na stranicama Zagrebparkinga.

Ovom odlukom, kako doznajemo, na novozagrebačkom se jezeru želi smanjiti broj automobila, odnosno, želi se potaknuti građane da na Bundek dolaze javnim prijevozom, biciklom ili pješice.

Slična odluka donesena je prije dvije i pol godine za područje Gornjeg Grada, koji se od tada nalazi u 1.1 zoni, gdje također postoji samo dnevna karta i košta čak 150 kuna. Na taj se način tada željelo smanjiti broj automobila na Gornjem Gradu i omogućiti tamošnjim stanarima pronalazak slobodnog parkirališnog mjesta.

No ova nova odluka gradskih vlasti, čini se, baš i nije naišla na odobravanje građana. Svoje nezadovoljstvo Zagrepčani iskazuju putem Facebooka. Pitaju se neki zašto se na Jarunu može parkirati za samo 5 kuna, dok se na Budneku od danas parkiranje plaća “suhim zlatom”. Tvrde i da će im ova odluka znatno otežati (ili poskupjeti) dolazak s obitelji i malom djecom na Bundek