Zlatko Hasanbegović

Skupština na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici – neće biti konstituirana. Iako smo na portalu Dalje već pisali da je to najvjerojatniji scenarij, to je, gostujući u emisiji Bujica Velimira Bujaneca, potvrdio i zastupnik s liste Brune Esih, Zlatko Hasanbegović.

– Sutra neće biti konstituirana Skupština. Prihvaćanjem našeg nultog uvjeta stekli su se uvjeti za početak razgovora. Konstituiranje Skupštine treba biti kruna tih razgovora, a oni još nisu ni počeli. Trebamo se dogovoriti tko će biti predsjednik Skupštine, tko će biti potpredsjednici, tko će dobiti koji odbor, a to nije moguće napraviti u 24 sata. Dok ne postignemo ključne dogovore – nema konstituiranja. Dosadašnji odnos Milana Bandića i HDZ-a u obliku vazalskog odnosa i podjele nekih sitnih sinekura ne dolazi u obzir – kategoričan je u Bujici bio Zlatko Hasanbegović dodavši da je o tome postignuto suglasje te buduće skupštinske većine te da tek sada počinje teći rok od 30 dana da se sve ispregovara.

– Dalje ćemo razgovarati o komunalnim problemima, podjeli odgovornosti, a tražit ćemo i pismeno jamstvo svih onih koji će biti u toj većini da će na prvoj redovnoj sjednici Gradske skupštine doći do promjene imena Trga – zaključio je Hasanbegović.

Podsjetimo, Milanu Bandiću za većinu u Skupštini treba minimalno 26 ruku. Svojih zastupnika ima 14, uz podršku HDZ-a, koji ih ima 7, nedostaje mu pet ruku, točno onoliko koliko je osvojila lista Brune Esih.