Trg maršala Tita

Kao glavni grad Hrvatske, Zagreb predstavlja nezaobilaznu rutu i stanicu od istoka ka zapadu. Sa bogatom fuzijom mediteranskog i kontinentalnog duha, Zagreb čuva tajne prošlosti Balkana ali i prkosi kao jedan od najmodernijih poslovnih centara ove regije.
Prva stvar koja vam zapadne za oko kada se prošetate ovim lijepim gradom jesu mjesta za rekreaciju i bezbroj zelenih površina koje se nalaze iza svakog ugla. Grad ulaže zavidan dio budžeta u opremanje rekreacijskih površina pa time i u samu kvalitetu života svojih žitelja.

Završena krajem 19. stoljeća, jedna od znamenitih turističkih mjesta, Strosmayerova aleja predstavlja idealno romantično mjesto za šetnju u bilo koje doba dana.

Veliki svjetski gradovi vode upornu borbu sa prometom, gužvom i prevelikom količinom ugljik dioksida. Zagreb je međutim svojim zelenim površinama i dobro izgrađenom infrastrukturom uspio da ovaj problem zaobiđe i na putu je da postane pravi raj na zemlji.

KAZALIŠTE
Sa preko 30 aktivnih kazališta, nekoliko plesnih događaja i još 20ak galerija, stanovnici Zagreba posvećuju veliku količinu svog vremena umjetnosti. Bilo da je radni dan ili vikend, budite sigurni da će te u glavnom gradu Hrvatske pronaći nešto po svom ukusu. Jedan od glavnih muzeja predstavlja Muzej suvremene umjetnosti koji je otvoren početkom 21. stoljeća. On predstavlja jedan od najposjećenijih muzeja ovakve vrste u Evropi, pa se zato i preporučuju kao nezaobilazno mjesto za posjetiti.

I kao zadnju stavku napomenimo poduzetništvo. Zagreb već odavno pretendira da postane regionalni hub startupa i poduzetništva. Nedavno je krstio i pionire u Igaming industriji MZT koji su se priključili prenosu ruleta, blackjacka i pokera u virtuelni svijet. Iako nova grana, zagrebački poduzetnici već hrle ka vrhu brzim koracima.
Priroda, umjetnost i posao iz snova. Zagreb zaista zna kako da živi u 21.stoljeću.