Nekada neizbježni AWP četvrtkom s godinama se pretvorio u elegantniji (i nekima od nas godinama primjereniji) izlazak: ovaj četvrtak, 7.6. s početkom u 18:30 u Basementu ćakulamo uz plavce vinarije Jurica iz Potomja s poluotoka Pelješca.

Vlasnik Jurica vina Ivo Violić i njegova obitelj već se dvadesetak godina bave proizvodnjom vina na nasadima starim između 40 i 50 godina. Na nedavno održanoj manifestaciji Vina od davnina njihov Dingač – Plavac mali crni iz 2015. godine proglašen je šampionom u kategoriji crvenih vina regije Primorska Hrvatska, a kako njihova vina ne možete pronaći u Zagrebu, nema druge nego malo protegnuti noge i došetati do Tomićeve 5 i kušati 4 fina vina i usput nešto ubaciti u kljun.

Ah, da – Jurica vina nemaju ni web ni facebook stranicu – a i što će im kad imaju odlična vina. Ipak je glas o dobroj kapljici najbolja pozivnica.

Ćakulanje uz plavac je uvod u Winelovers’ Street, open-air vinski festival koji će se ove godine održati 28. i 29.06. u Kurelčevoj ulici. U dva festivalska dana imat ćete priliku uživati u vinima iz cijele Hrvatske, uz live svirku i pokoji slasni zalogajčić.