Na prvi dan škole gradonačelnik Milan Bandić uputio je i prigodnu poruku svim građanima; i onima bez prava glasa na izborima čiji su ljetnji odmori završili i njihovim roditeljima i ostalim Zagrepčanima koji su svoje pravo izbora iskoristili da za prvi volan Zagreba biraju uvijek istog vozača. Kako gradonačelnik sa više godina mandata nego što oni imaju godina ovoga puta svoju javnu funkciju nije konzumirao tako da ih uči licemjernom razlikovanju među spolovima njegovu poruku možemo prenijeti u cijelosti:
Draga djeco,
učenice i učenici,
poštovani sudionici u prometu,
pred nama je još jedna školska godina koja od svih sudionika u prometu traži odgovornost i pojačan oprez. Škole, ali i gradske prometnice će zaživjeti u drugačijem, dinamičnijem ritmu od dosadašnjeg, a mnogi od vas, vas više od 8.000 učenika I.-ih razreda osnovnih škola je pred novim izazovom jer se prvi put susrećete sa školskim zvonom, novim prijateljima, učiteljima i brojnim novim obvezama. Put do škole i povratak doma je osobit izazov pa vas pozivam na dodatni oprez na prometnicama te na pozorno praćenje prometnih znakova i signalizacije. I pritom ne zanemarujte savjete svojih roditelja i učitelja!
Isto tako, pozivam sve sudionike u prometu da tijekom čitave, a poglavito na početku školske godine pozornost usmjeruju na najmlađe sudionike u prometu kako o njima ne bismo čitali na stranicama crnih kronika!
I ove školske godine je Grad Zagreb za 100.000 svojih osnovnoškolaca i srednjoškolaca osigurao udžbenike kako bi što lakše i brže stjecali nova znanja i vještine.
Osim učiteljske i nastavničke brige i umivenih školskih učionica, mnoge od vas će dočekati temeljito obnovljene škole s novim sadržajima, igralištima i opremom.
Naša je dužnost da vam omogućimo kvalitetno obrazovanje te da stvaramo preduvjete za što cjelovitiji razvoj vaših brojnih potencijala kako biste sutra mogli preuzeti odgovornost za budućnost, za naš grad i našu domovinu.
Svima vama, vašim roditeljima, učiteljima i nastavnicima želim uspješan početak školske 2018./2019., mnogo radosti i smijeha te uspjeh u formalnome, ali i u neformalnome obrazovanju!

Sudionicima u prometu, baš kao i uvijek, poručujem: Čuvajmo našu djecu i mlade, našu budućnost!