Nema veće sreće u životu nego pomoći onima koji su u potrebi, rekao je danas u Zaprešiću zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvorenja logopedske ambulante Poliklinike SUVAG.
Drago mi je da naša vodeća ustanova za pomoć kod govornih poremećaja odsada može pomagati i u Zaprešiću, dodao je gradonačelnik na otvorenju te je još jedanput napomenuo da je i ova ambulanta dokaz da administrativne granice nisu barijera za dobru suradnju dvaju gradova.

Prisutne su pozdravili i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk koji je naglasio veliku potrebu za logopedijom u Zaprešiću i okolnim mjestima koja mu gravitiraju što zajedno uključuje oko 60 tisuća stanovnika. Zahvaljujem poliklinici SUVAG i Gradu Zagrebu što su prepoznali da trebamo uslugu koju osobe 21. stoljeća zaslužuju.

Ravnateljica Poliklinike SUVAG doc. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza je objasnila da je otvorenje ove ambulante veliki iskorak i nastavak koncepta „Zdravlje za sve“. Svjedoci smo povećanja broja djeca s govorno-jezičnim poremećajima, ali u isto vrijeme raste i broj govorno-jezične patologije u odrasloj populaciji. Veseli nas što smo ovdje, baš kako me veselila podrška Grada Zagreba, Grada Zaprešića, Ministarstva zdravstva ovomu projektu. Ta sinergija i sloga su razlog zašto se nije ostalo samo na riječima i što se pretočila u djelo koje danas gledamo.

Grad Zaprešić je osigurao prostor i dva elektroakustička aparata za individualnu korekciju govornih poremećaja, a Poliklinika SUVAG dva logopeda. Riječ je o logopedskoj usluzi za oko 300 djece koja nisu uključena ni u jedan oblik logopedske terapije, za 100-tinjak djece koja su uključena, ali u nedovoljnoj mjeri te za 30-ak odraslih osoba.

Svcečanost u Zdravstvenome centru Zaprešić – sjever je uveličao nastup mališana iz Dječjeg vrtića Vrtuljak