Gradonačelnik Milan Bandić održao je danas tiskovnu konferenciju za novinare kako bi se još jednom i osobno pohvalio ordenom što ga je dobio od ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali je pritom zaboravio spomenuti jednu osobu koja je tome možda i najviše doprinijela.
Uvjereni kako je to bio nenamjerni propust gradonačelnika koji očito u zadnje vrijeme ima problema s pamćenjem, a njegovi savjetnici i službenici mu baš i ne pomažu kada on ne zna ni koga sve u goste poziva, odlučili smo mu pomoći.
-Sunčeko, zar je Bandić dobio neki orden? Ma gdje je to objavljeno? Meni prvi glas – nasmijala se bivša gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić kada smo je zamolili za komentar. Naime, Vlasta Pavić je bila gradonačelnica Zagreba kada se dogodio strašan teroristički napad na školu u Beslanu. Na njenu inicijativu, preživjela djeca iz te škole svakoga ljeta od te godine na trošak grada Zagreba ljetuju u gradskom odmaralištu na Jadranu.
Bandić je s tom praksom nastavio i kada je on ponovno postao gradonačelnik te svake godine tu djecu i osobno ispraća i posjećuje za vrijeme ljetovanja. Naravno, uvijek okružen kamerama. Ta humana gesta je vjerojatno i glavni razlog zbog čega je zagrebački gradonačelnik dobio Orden prijateljstva od ruskog predsjednika, a na slikama iz Moskve je uostalom vidljivo kako se Bandić osim nakratko na pozornici s Putinom u Rusiji službeno sastao još jedino s generalom Ruslanom Aushevom koji je sudjelovao u oslobađanju djece za vrijeme terorističkog napada u Beslanu.

Djecu je tijekom boravka na našem moru 2015. i 2016. posjetio i sam general Aushev. No, bivše gradonačelnice se nije sjetio.
Vlastu Pavić to nije iznenadilo. No, obradovalo ju je što je danas novinarki Ivani Brkić gradonačelnik obećao kako joj se više neće snishodljivo obraćati sa sunce moje ili sunčeko. ( zato se ona, bez zle namjere, šaljivo tako obratila i autoru ovog teksta da “obrne pilu naopako”).
– Ajde barem nešto – rekla je Vlasta Pavić koja je na svojoj koži osjetila kako se Bandić ženama zna obratiti i puno gorim rječnikom. Dulje i više o ovoj temi nije htjela jer uživa u životu bez politike i šovinizma. Zavidimo joj.