U Ulici Đenerala Draže u Derventi u Republici Srpskoj ovih se dana naveliko slavi ime Milana Bandića, a vjerojatno se mole i za njegovo zdravlje.

Parohiji Uspenija Presvete Bogorodice iz Dervente aktom našeg gradonačelnika prošli tjedan odobrena je donacija od 2700 eura za kupnju terenskog vozila.

A kako u susjednoj državi očito sve ima istu cijenu, 2700 eura je odobreno i Župi Uznesenja BDM- Koraće iz Bosanskog Broda za uređenje crkvenog dvorišta i ograde.

Možemo se samo nadati kako će novci doista biti potrošeni u svrhu u koju su i uplaćeni jer hrvatske pravosudne vlasti to u susjednoj državi ne mogu nikako nadzirati.

A Bandića već istražuju zbog sumnjivih donacija koje je iz BiH dobivao kada se kandidirao na predsjedničkim izborima. Podsjetimo, donacije su na njegov račun stizale i nakon što je na izborima izgubio.

Oporba je već javno pozvala DORH da prati sve gradske zastupnike jer sumnjaju kako će ih Bandić pokušati “kupiti”.

U BiH, a i Srbiji, gdje neki Bandićevi suradnici i suoptuženici šire svoje poslovno carstvo iznoseći svoj sumnjivo stečen kapital, naša ih pravda stići ne može ma koliko god o tome pjevali.

No, neće se ovih dana darovima iz zagrebačke blagajne veseliti samo u Bosni.

Islamskoj zajednici u Hrvatskoj odobren je iznos od 999 108,75 kuna za sanaciju abdeshane, dotrajalog muškog prostora za obredno pranje prije molitve.

Iako je vjernik koji će i osobno uživati u novim prostorijama, Zlatko Hasanbegović ipak zbog ove donacije Milanu Bandiću neće dati svoj glas. Barem tako izjavljuje.

Nije naš gradonačelnik zaboravio ni na našu najveću vjersku zajednicu. Župi Svetog Blaža odobreno je 883 tisuća kuna za uvođenje grijanja.