Frankovka i Silvanac zeleni Orahovica (photo by PR Light komunikacije)

Vrhunska vina vinarije Orahovica uveličala su svečanu premijeru kazališne predstave Mire Gavrana Svaki tvoj rođendan u režiji Renea Medvešeka i kojoj su nastupili članovi Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu: Luka Dragić, Goran Grgić, Mislav Čavajda, Daria Lorenci Flatz, Ana Begić Tahiri, Olga Pakalović, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić, Iva Mihalić, Vanja Matujec i drugi…

Glumice HNK (photo by PR Light komunikacije)

Pomalo neobičnu suradnju dviju kompatibilnih kultura – kazališne i kulture pijenja vina – predstavili su intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč i Saša Breznik, predsjednik uprave PP Orahovica, nazdravivši odličnoj predstavi ali i početku suradnje.

Saša Breznik i Dubravka Vrgoč (photo by PR Light komunikacije)

Dva melema za dušu i tijelo sjajno su se dopunili pa su gledatelji, zajedno s glumcima i drugim gostima nakon predstave mogli uživati u vinima iz višestruko nagrađivane orahovičke vinarije koja, uz poštovanje tradicije danas na najmoderniji način proizvodi graševinu, silvanac zeleni, frankovku, pinot sivi, chardonnay, sauvignon i rajnski rizling, te kupaže pojedinih sorti.

Silvanac zeleni, jedna je od najstarijih sorti na svijetu, a danas je ponos vinogorja Orahovice. Vrlo je osjetljiva na terroir, a upravo je u Orahovici našla idealno stanište i daje izvrsna vrhunska vina. Vino Silvanac zeleni iz 2017. vinarije Orahovica karakterizira iskričava žutozelena boja, svježina i profinjena aroma, traži jela od plemenite slatkovodne ribe, bijelog mesa, tjestenine i plodova mora.

Frankovka iz 2015. vinarije Orahovica, koja se kušala na ovoj dugo očekivanoj premijeri, savršeno je dozrelo, puno i ekstraktno vino bogato voćnim aromama višnje, ribiza i borovnice. Dozrijevanjem u drvenim bačvama obogatilo se nježnim aromama vanilije.

Spoj hrvatske kulture i hrvatskih vina i ovoga je puta pokazao da baština i najkvalitetnije hrvatske robne marke zajednički stvaraju dodanu vrijednost i afirmiraju izvrsnost…