Odlukom gradonačelnika Milana Bandića Grad Zagreb uzeo je u 10 godišnji zakup od tvrtke Brimus 498.34 četvornih metara poslovnog prostora u zgradi na križanju ulice Podaupskog i Zavrtnice po cijeni od 57 480 kuna plus PDV što u konačnici iznosi 8,167 milijuna kuna.

Vlasnik tvrke Brimus je Branislav Brizar od čije je druge tvrtke Ing-pal Grad Zagreb i pretprošle godine iznajmio poslovne prostore za potrebe OŠ Goljak. Tada je Grad Zagreb u 10 godišnji zakup uzeo 778 četvornih metara poslovnog prostora u Banjavčićevoj ulici 16 po cijeni od 82 500 kuna mjesečno plus PDV. Ukupno će dakle zakupi od Brizarovih tvrtki za potrebe OŠ Goljak Zagrepčane koštati preko 20 milijuna kuna, a nakon isteka tih 10 godina OŠ Goljak i dalje neće imati svoju zgradu kao što im je nebrojeno puta obećavao gradonačelnik Milan Bandić.

Prije nego što su se uselili u Brizarove poslovne prostore koje je on prenamijenio u školske, oko 130 korisnika školaraca s posebnim potrebama dugi niz godina koristilo je neadekvatne i trošne montažne barake u Rudešu, matičnu adresu na Goljaku 2 i u Našičkoj ulici 5.

Roditelji su se godinama žalili na nehumane uvjete u kojima su se školovala njihova djeca, a gradonačelnik je obećavao kako će im se izgraditi nova škola na mjestu trošnih zgrada na Goljaku 2.

Kada su dio svojih učenika iz Koreničke 2017. godine preselili u novih 778 četvornih metara u Banjavčićevoj, slično obećanje je dao i pročelnik za odgoj i obrazovanje Ivica Lovrić rekavši kako će se u Rudešu sagraditi nova škola čim se riješe imovinsko pravni poslovi.

Imovinsko pravni poslovi se očito od tada nisu riješili jer je gradonačelnik Bandić na Lovrićev prijedlog prošle godine u studenom objavio u Večernjem listu Poziv za iskazivanje interesa radi zakupa poslovnog objekta za potrebe smještaja Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“ na području Grada Zagreba. Ponude su se prikupljale svega petnaest dana, a kao jedini ponuditelj se javila tvrtka Brimus.

U obrazloženju odluke kojom se prihvaća obvezujuća ponuda tvrtke Brimus navodi se kako je dodijeljeni prostor u Našičkoj 5 Centar za odgoj i odgoj i obrazovanje „Goljak“ održavao i vršio popravke u skladu s potrebama korisnika, ali im je zbog ograničenih prostornih uvjeta sve teže organizirati rad na navedenoj lokaciji.
-U prizemlju je neadekvatan prostor koji se zimi ne može dostatno zagrijati, a ljeti su temperature neprikladne za rad. 
Nadalje, podrumski prostor koji je namijenjen za rekreaciju djece nema adekvatan pristup.
Svake godine se bilježi tendencija porasta broja učenika u programu koji obuhvaća korisnike do 21. godine, stoga prostor više ne zadovoljava uvjete propisane Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja (Narodne novine 63/08 i 90/10.
Također predmetni prostor ne posjeduje uporabnu dozvolu – opisuje se u obrazloženju odluke gradonačelnika Milana Bandića stanje prostora u Našičkoj 5 kojeg im je on i dodijelio 2007 godine. Naime, taj prostor koji nema uporabnu dozvolu, a kojeg je on dodijelio školi na korištenje, u vlasništvu je Grada Zagreba.

A građevinar Branislav Brizar je postao poznat široj javnosti kada je prije par godina javno optužio supruga Anke Mrak Taritaš kako mu je ostao dužan novce za uređenje privatnog stana. Negdje u isto vrijeme kada je ušao u sukob s političarkom koja je zamalo Bandića pobijedila u drugom krugu na zadnjim izborima za gradonačelnika Zagreba, Brizara su krenuli poslovi s pobjednikom tih izbora. A roditelji, učenici i nastavno osoblje OŠ Goljak svoju zgradu neće dosanjati još barem 10 godina. I dalje će raditi na tri adrese. Nisu jedini.

Bandić je te 2017 godine, kada je unajmio prve prostore od Brizara, i za Osnovnu Školu Alojzija Stepinca uzeo u 10 godišnji zakup poslovne urede. Te urede je Bandić unajmio od Zagrebgradnje, tvrtke koja mu je prouzročila nemale političke probleme kada su se u tom istom naselju godinama prije pojavili problemi s vodom neupotrebljivom za piće. No, Bandić je to investitoru većeg dijela zgrada na Vrbanima 3 to dotada oprostio. Inače Bandića USKOK u svojim optužnicima optužuje da je od suvlasnika te tvrtke dobio dva stana. Gradonačelnik u svojoj obrani to poriče.

A škola na Vrbanima za koju su trebali dodatni prostori bila je jedna od najnovijih škola u Zagrebu, izgrađena prije sedam godina za vrijeme Bandićeva mandata. Nova škola i vrtić u novom naselju Vrbani 3 koštali su zagrebačke porezne obveznike 60 milijuna kuna. No, urbanisti u Gradu Zagrebu su krivo procijenili koliko će djece biti u novom gradskom naselju, pa su tek sagrađenoj školi ustrebali novi prostori što će građane ovog grada koštati još polovicu od toga iznosa. No, kada zakup istekne nakon deset godina ni taj problem za tu školu neće biti trajno riješen. Osim ako roditelji s djecom ne isele ili se u tom naselju prestanu rađati nova djeca. Možda na to računaju Ivica Lovrić i Milan Bandić.