Tomislav Stojak

-Kada su kod nas u Rudešu rušili stari i dotrajali objekt Goljaka, odgovorni ljudi grada obećali su da će se za potrebe polaznika Goljaka izgraditi novi objekt. Očito je sada da to nije bila istina, očito je da su već tada znali da neće izgraditi gradski objekt, nego je plan bio drugačiji – komentirao je gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) Bandićevu novu praksu da nove škole u Zagrebu ne gradi već za njih iznajmljuje skupe uredske prostore o čemu smo jučer pisali.

– I to nije po prvi puta, i Vi u svojem tekstu podsjećate na slučaj najma privatnog prostora za potrebe osnovne škole i vrtića na Vrbanima III, gdje ćemo platiti privatnoj firmi 50 milijuna kuna najam prostora u idućih 10 godina! – dodao je Stojak i podsjetio:

-Na to sam mjesecima upozoravao u Skupštini i javnosti, na žalost većina u prošlome mandatu Gradske skupštine odobrila je takav aranžman, gdje nakon deset godina i potrošenih 50 milijuna i nadalje nećemo imati gradski školski objekt! Pompozne najave gradnje 10+10+10 (škola, dvorana, vrtića), pretvorile su se u najam od privatnika! A grad se svake godine zadužuje za cca 250 milijuna kuna za izgradnju objekata društvenih djelatnosti! Za što? Za koga? – zaključuje Stojak retoričkim pitanjem na kojeg odgovor manje više svi znamo. Ali se pravimo neupućeni.

Jučer smo za komentar ovog slučaja upitali i predstavnike ostalih stranačkih klubova iz oporbe, ali odgovore još čekamo. Kada i ako stignu, objavit ćemo i njih.