-Potpuno je neprimjereno uzimati u najam bilo kakav prostor s obzirom na ogroman broj prostora koji su u vlasništvu grada. Posebice ne pod takvim nevjerojatnim cijenama kao u ovom slučaju, što samo dokazuje da gradonačelnik i ova gradska uprava vole pogodovati pojedinim privatnicima i izlaziti im u susret – komentirao je gradski zastupnik Renato Petek novo uzimanje privatnih uredskih prostora za potrebe OŠ Goljak koja je godinama podstanar i nikako da dobije svoju školsku zgradu, o čemu smo pisali proteklih dana.

-Očito je, da ne postoji strategija upravljanja gradskom imovinom, jer ne postoji niti registar s cjelokupnim popisom iste, a i ono što je u funkciji najama stvara nove dužnike jer se zakupnina loše naplaćuje. Dug za zakupnine gradskih prostora trenutno je veći od 225 milijuna kuna i to samo od strane pravnih osoba – zaključio je Petek koji je prošli tjedan javno iznio i niz podataka o ogromnom dugu različitih pravnih osoba prema Gradu što je naljutilo gradonačelnika Bandića koji ga je zbog toga javno na tiskovnoj konferenciji uvrijedio nazvaši ga “bogecom” i malim čovjekom. Jer, prema Bandićevoj iskrivljenoj verziji rečenice koju je svojedobno izrekla Eleanor Roosevelt “samo mali ljudi razmišljaju o drugim ljudima”.

Svojedobno je o drugim ljudima, odnosno stanovnicima ovog grada razmišljao i pričao i gradonačelnik. Kada je trebao njihove glasove tada mu nije bio problem sam sebe nazivati i malim mišem. Malog miša Bandić više ne spominje nego radije o sebi priča u trećem licu što je znak da više ne odolijeva laskanju žmigavaca koje je okupio oko sebe.