Nedavno smo pisali o novim iznajmljivanjima skupih ureda za zagrebačke škole.  

Oporbeni zastupnici Renato Petek i Tomislav Stojak smatraju kako se iza brige Milana Bandića za djecu krije interes za zbrinjavanje neiznajmljenih kvadrata koje u svom fundusu imaju njemu bliski građevinari. Slično misli i predsjednik gradskog HSLS-a koji je zbog pogodovanja nekim građevinarima protiv Bandića podnio i kaznene prijave USKOK-u još prije par godina, ali te prijave zasada po USKOK-ovim ladicama još uvijek samo skupljaju prašinu.

-To nije samo slučaj sa školama. Mi i za odbore mjesne samouprave skupo plaćamo privatne prostore, a gradske prostore dajemo u bescijenje. Eto, kino Kalnik propada, a tamo smo mogli smjestiti i mjesni odbor za samoupravu i Centar za kulturu Črnomerec. Očito tvrtke koje su ljubimci gradonačelnika dobivaju unosne poslove od Grada, bilo putem zaupa ili kupovine njihovog prostora – rekao je Klasić podsjećajući kako se skupa gradnja ili zakupi osobito zahuktavaju u Zagrebu u godini kada Bandić izlazi na neke izbore.

-Zadnji puta kada je Bandić izlazio na na predsjedničke izbore, potrošeno je čak 110 milijuna kuna na Velikom potoku da bi se izgradila dva kilometra makadamske ceste. Pa to je skuplje i od kilometra Dalmatine koja je ispala najskuplja autocesta na svijetu. A zašto je bila toliko skupa, svi danas znamo zbog brojnih sudskih procesa koji su se oko nje vodili ili se vode – podsjeća Klasić.

A mi smo se podsjetili i što je Bandić govorio na Skupštini kada su ga prozvali da pogoduje privatnicima zbog skupog iznajmljivanja privatnih prostora za OŠ Blaženog Alozjija Stepinca na Vrbanima. Prije dvije godine je tvrdio kako je to samo privremeno rješenje i kako će u Gradu sve činiti da se pronađe prostor ili zemljište koje će biti gradsko, a zakup ranije raskine. Taj novi prostor se, koliko je poznato prema javno objavljenim projekcijama proračuna i planovima nadležnih ureda, još uvijek ne traži niti se planira tražiti.

Ako je gradonačelnik možda uslijed epidemije osnivanja svojih stranačkih podružnica izvan Zagreba zaboravio što je obećao građanima od kojih plaću i prima može pogledati naslovni video ovog članka.