Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je odlučilo pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je pravilnikom promijenio uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a potom odobrio svojoj stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti postavljanje 30 jumbo plakata bez naknade.

Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv Bandića jer je 7. srpnja donio pravilnik kojim mijenja uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a svega dva dana kasnije ta je odluka objavljena u Službenom glasniku, da bi dan poslije stupila na snagu, izjavila je Hini predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Istog dana, 10. srpnja, Bandić je donio zaključak kojim je omogućio svojoj političkoj stranci da postavi 30 jumbo plakata bez naknade i time ostvario dobit za svoju stranku, ustvrdila je Orešković.

Time je zloupotrijebio posebna prava političkih dužnosnika, koja proizlaze ili su potrebna za obavljanje dužnosti, a to je dužnosnicima zabranjeno, dodala je.

(Hina)