Milan Bandić

Na poziv gradonačelnika – generalnog direktora Grada Dubaija Dawooda Abdularahmana Alhajirija, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem danas putuje u službeni posjet  Gradu Dubaiju, priopćeno je danas iz gradske službe za informiranje.

-Programom su predviđeni sastanci s gradonačelnikom – generalnim direktorom Grada Dubaija Dawoodom Abdularahmanijem Alhajirijem i direktorom tvrtke Emaar Properties Mohamedom Alabbarom.

U izaslanstvu Grada Zagreba, uz gradonačelnika, su i  pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, poseban viši savjetnik gradonačelnika za investicije i strana ulaganja Harun Omerbašić i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis – stoji u službenom priopćenju iz Grada.

Inače tvrtka Emaar Properties koja se spominje u tom priopćenju je jedna od tvrtki koje su se javile na Bandićev Javni poziv koji je trajao samo 15 dana, a u kojem se traži strateški partner za veliku gradnju oko obala Save. Tom projektu ili obećanju Bandić tepa kako će biti zagrebački Manhattan.

No, tvrtka koja se javila na Bandićev poziv nije gradila Manhattan neko, uz neke luksuzne azijske projekte, gradi i kontroverzni projekt Beograd na vodi kojim se voli hvaliti srbijanski predsjednik iako njegovi sugrađani to oduševljenje baš i ne dijele.

U glavnom gradu Beograda su predstavnike te tvrtke vjerojatno upoznali i Bandićevi bliski suradnici ( i suoptuženici u aferi Agram) koji zadnjih godinu dana intenzivno ulažu u različite poslove u Beogradu. Izvor kapitala kojim kupuju poslovne urede i nebodere po Beogradu nije poznat zagrebačkoj javnosti, a možda ni hrvatskom pravosuđu.