Ne možete funkcionirati bez opojnog mirisa kave, pjesnički ste navudreni, a u četvrtak ste, 21. ožujka – na Međunarodni dan poezije – u blizini jedne od 150 lokacija koje su dio globalne kampanje Julius Meinla, imate priliku predstaviti svoj stihoklepački talent i za njega dobiti besplatnu kavu ili čaj!

Već šestu godinu Julius Meinl provodi kampanju Plati kavu stihom u više od 40 zemelja svijeta, a osim besplatnog razbuđujeg napitka, najljepši stih će se u svakom od lokala koji sudjeluju u kampanji nagraditi Inspresso aparatom za kavu s kapsulama, a lirski izričaji – prema kriteriju umjetničke vrijednosti s naglaskom na kvalitetu stihova i cjelokupnog dojma bit će otisnuti na Julius Meinl limited edition coffee to go čašama, uz navođenje inicijala autora stihova!

Pjevača s platinastom nakladom Toma Odella i autora mega hita Another Love Julius Meinl je odabrao za globalnog brand ambasadora za 2019. godinu čime je dodatno naglašena poveznica s umjetnošću i umjetnicima. Tom naglašava da preferira ispijanje kave u društvu s prijateljima u kavanama (i čitanje poezije) u odnosu na računalne društvene mreže.

“Umjetnost je za Julius Meinl oduvijek imala iznimno važnu ulogu. Često surađujemo s umjetnicima, jer naša kava nije samo kofeinski napitak, već je stoljećima izvor nadahnuća mnogim pjesnicima, umjetnicima, no i svima ostalima, koji otkrivaju pjesmu svoje duše.” – istaknuo je gospodin Luigi Simonetta, predsjednik Uprave Julius Meinl Hrvatska i nastavio: “Umjetnost se već 157 godina suptilno provlači kroz dizajn naših šalica, logotipa i pakiranja. Jako smo ponosni na činjenicu da je tradiciju kulture bečke kavane, čiji smo ambasadori, 2012. godine zaštitio UNESCO kao nematerijalnu baštinu”.

U zagrebačkom Drama baru, Simonetta je predstavio i novi retail proizvod – mješavinu Classic Collection Orient Express koju su stručnjaci tvrtke Julius Meinl osmislili posebno za Hrvatsku. Ova fino mljevena mješavina namijenjena je ljubiteljima turske kave: vrlo kremozna, bogate pjene i profinjenog mirisa i okusa zadovoljit će svakog ljubitelja tradicionalne kave, ali istovremeno i svakom dati do znanja da onaj tko je pije prati svjetske trendove u industriji kave.