Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva (32) rekao je da se dobro osjeća u Šahtaru gdje očekuje nastupe u idućim utakmicama Lige prvaka, a nije isključio mogućnost pomoći Hrvatskoj ukoliko u budućnosti bude potrebe za njime.

Eduardo u prvom kolu Lige prvaka nije nastupio protiv Real Madrida, već je poraz svoje momčadi (0-4) pratio s klupe za pričuve.

“Naravno, pomalo sam tužan što nisam istrčao na Santiago Bernabeu jer svatko ovdje želi igrati. No nema veze, vjerujem da ću nastupiti u idućim utakmicama jer nas trener stalno rotira. Jako sam zadovoljan statusom i odnosom u klubu“, rekao je Eduardo za Hinu. “Imamo dobru momčad pa sam optimist, nastojat ćemo pobijediti u ostalim utakmicama Lige prvaka”, dodao je Brazilac s hrvatskom putovnicom.

Prošle sezone je igrao u brazilskom Flamengu, a ljetos je imao nekoliko ponuda, no vratio se u Šahtar za kojega je u 10 utakmica zabio 4 gola. “Odlično se osjećam, od povratka iz Brazila naporno radim i u dobroj sam formi“, rekao je.

Eduardo je za Hrvatsku u 64 utakmice zabio 29 golova oprostivši se od ‘kockastog’ dresa nakon svjetskog prvenstva u Brazilu. Sada je usredotočen samo na svoj klub, no uvjeren je da će se hrvatska reprezentacija plasirati na Europsko prvenstvo 2016..
“Možda su nedostajali golovi u posljednjim utakmicama, i atmosfera sada nije najbolja, no vjerujem da će novi izbornik to podići i da će sve biti u redu. Hrvatska će se svakako kvalificirati na Europsko prvenstvo, imamo doduše sreće što će se dvije momčadi kvalificirati a treća ide u doigravanje, no ja vjerujem u ove dečke“, rekao je.

O idućem hrvatskom suparniku Bugarskoj nije mogao dati komentar. “Teško mi je bilo što reći jer nisam ‘unutra’, nisam detaljno pratio, no kažem, vjerujem u plasman na Euro“, napomenuo je.

S obzirom na slabu efikasnost aktualnih napadača novi hrvatski izbornik mogao bi posegnuti za njim.
“To ne ovisi o meni. Najvažnije je da dobro igram u Šahtaru i zabijam golove“, rekao je drugi najučinkovitiji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Na vrhu ljestvice je i dalje Davor Šuker sa 45 golova.

(Hina)