Privremeni pročelnik za obrazovanje grada Zagreba Ivica Lovrić ostaje “privremeni” pročelnik iako mu je mandat trebao završiti 17 ožujka ove godine. Do toga dana je gradonačelnik Milan Bandić trebao na temelju javnog natječaja izabrati novog pročelnika, ali to nije učinio.

Umjesto toga je svoga specijalnog savjetnika za društvene djelatnosti radije zadržao na funkciji koju je Lovrić prije i trajnije obnašao dok se on i Milan Bandić nisu zajednički našli u kazneno pravnim problemima. Kako su mu ti problemi priječili da svoju funkciju i dalje obnavlja, Bandić ga je premjestio na funkciju specijalnog savjetnika gradonačelnika, a funkciju koju na javnom natječaju zbog pravnih zapreka ne bi mogao dobiti dodijelio mu je privremeno. Na šest mjeseci.

Pa svakih šest mjeseci koliko privremeno imenovanje može trajati Bandić donosi novo “privremeno” rješenje kojim Lovrića privremeno imenuje za nositelja dužnosti do raspisivanja javnog natječaja i imenovanja novog pročelnika, a najkasnije u roku šest mjeseci od donošenja tog rješenja.

No, Bandić taj natječaj u roku u kojem bi trebao ne raspisuje ili ga poništava pa Lovriću produljuje mandat na novih šest mjeseci.

Očito izigravanje zakona i propisa. Ali, u skladu s istim tim nedorečenim zakonima i propisima. U čemu je Bandić, dokazano je to mnogo puta, doista i doktorirao.

I tako u rukama Bandića i Lovrića ostaje obrazovna budućnost i sadašnjost zagrebačke djece. Na svom ih primjeru uče da nema zakona koji se u ovoj zemlji ne može izigrati.