Samobor, 21.01.2015. - U požaru u obiteljskoj kuæi u naselju Strmec Samoborski, na samoborskom podruèju, u srijedu naveèer smrtno je stradala jedna osoba, izvijestila je zagrebaèka policija. Arhivska fotografija od 07.09.2013. godine snimljena tokom požara u obiteljskoj kuæi u zagrebaèkom naselju Vrapèe. foto HINA / Damir SENÈAR /mm

Jutros u 4:51 sati, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2.  Iz još neutvrđenih razloga  gorjeli su podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode, a za koje još nije utvrđen stupanj oštećenja, izvijestili su iz gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Obilaskom podrumskih prostorija s portirom na adresi  Rockefellerova 7, utvrđen je isti problem gorenja arhivske građe. U gašenju požara sudjelovao je  21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila. Požari na obje adrese su ugašeni, a u tijeku su postupci raskapanja i dogašivanja.

Na terenu se osim djelatnika PU Zagrebačke i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, nalazi i dežurni tim Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a uzrok požara biti će poznat nakon  očevida Policijske uprave zagrebačke.