Iako je gradonačelnik Milan Bandić neki dan izjavio kako se on “kao otac grada” ne bavi tako trivijalnim stvarima poput uređenja kućica i skupih WC-a iz njegove službe za odnose s javnošću danas su se ipak potrudili svi medijima poslati priopćenje čovjeka koji je za to nadležan.

-Slijedom natpisa u medijima oko cijena radova na uređenju kućice u sklopu rekonstrukcije dječjeg igrališta na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u kojima se iznose informacije koje nisu vjerodostojne navodimo slijedeće:

Podružnica Zrinjevac je na traženje Vijeća gradske četvrti Donji Grad izradila troškovnik potrebnih radova na toj lokaciji koja je i zaštićeno kulturno dobro. Nakon dostave troškovnika pristupa se ugovaranju i uvođenju u posao što je uobičajena procedura. U ovom slučaju uvođenja u posao nije bilo, te radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta nisu ni započeli. Međutim tijekom priprema i pregleda lokacije uočili smo da krov predmetne kućice prokišnjava, te smo temeljem činjenice da se predmetna lokacija nalazi u našem djelokrugu održavanja pristupili nužnim radovima sanacije kako bi se spriječila daljnja devastacija objekta. Dakle, radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta nisu započeli već su izvedeni samo interventni radovi na sanaciji kućice.

S radovima na rekonstrukciji dječjeg igrališta započet će se nakon uvođenja u posao a sve u skladu s odlukom Vijeća gradske četvrti Donji Grad – piše u priopćenju kojeg potpisuje Igor Toljan, predsjednik Holdingove podružnice Zrinjevac.

Na žalost gradonačelnika i Toljana, stvarnost ovo njihovo priopćenje pobija. Novinar Jutarnjeg lista Goran Penić danas u svom tekstu donosi nešto svježije fotografije WC-a koji se na račun građana preskupo obnavlja. Jutarnji list donosi i razliku između cijena koja se za obnovu mogu pronaći na tržištu od cijene koju je Zagrepčanima naplatio Zrinjevac. I razlika je drastična.

VODITELJ PODRUŽNICE

   Igor Toljan, dipl.ing.