Gradonačelnik Milan Bandić otkazao je zaključak kojim se KLEMM SIGURNOST d.o.o. iz Zagreba izabire za najpovoljnijeg natjecatelja za zakup poslovnog prostora na adresi Savska cesta 28, površine 804,52 m2, budući da navedeno društvo nije pristupilo potpisu ugovora o zakupu.

Tvrtka Josipa Klema nema pravo ni na povrat jamčevine u iznosu od 21 664 kune. Za atraktivan prostor u Savskoj ulici, nedaleko od mjesta gdje je organizirao i podržavao braniteljske prosvjede, Josip Klemm je Gradu Zagrebu na natječaju prošle godine ponudio najveći iznos. Početna cijena na natječaju bila je 7 221 kunu, a njegova tvrtka je ponudila 31 tisuću kuna.

No, iz Klemmove tvrtke se od studenog prošle godine nisu odazivali na pozive iz gradske uprave da potpišu ugovor o zakupu.

Iz gradske uprave je zato 15. ožujka 2019. zatraženo od javnog bilježnika Željke Maroslavac da vrati Ugovore, a koji dopis je dostavljen na znanje i društvu Klemm sigurnost d.o.o., međutim iako su dopis zaprimili 1.travnja 2019., na isti se nisu očitovali. Bandić im je zato prošlog tjedna otkazao ugovor.

Bez jednog gradskog prostora je u travnju ove godine ostao i Jozo Brkić, brat Milijana Brkića. Gradske službe su utvrdile da prostor nije priveden namjeni za koju je iznajmljen, odnosno kako u njemu nije proradio restoran u skladu s ugovorenim rokovima. Brkić je odlukom o oduzimanju prostora ostao zatečen.

-Iznenađen sam i vašim upitom jer su u tijeku pripreme za otvaranje fast fooda u prostoru. Bilo je nekih sitnijih problema sa preuređenjem, radovi za preuređenje nisu obavljeni u planiranom roku. Tvrtka Mr. Joseph za gospodu podmiruje zakupninu – poslao je poruku Brkić novinaru 24sata Ivanu Pandžiću nakon što je od njega doznao za gradonačelnikovu odluku.

Braću Brkić se također povezivalo s organizacijom braniteljskih prosvjeda u Savskoj iako u šatoru branitelja nisu imali tako javnu i vidljivu ulogu kao Josip Klemm. To spominjemo samo zato jer su ti prosvjedi počeli neposredno nakon što je Milan Bandić završio u pritvoru. Tada su prosvjednicima iz Grada Zagreba preko gradskog Crvenog križa osigurali besplatno i hitno šator. Sada glavni ljudi sa čela i začelja tih prosvjeda ostaju i bez krovova koje su osvojili na natječajima. Novi dani i novi izbori stvaraju nova savezništva i kidaju stara.